Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejovou "osmnáctku" čeká boj o historické zlato

Lappeenranta (Finsko) – Dotáhnou čeští mladíci jízdu šampionátem až ke zlaté tečce? V době, kdy se hodně mluví o krizi českého mládežnického hokeje, dosáhli mladí hokejisté  na bezprecedentní úspěch, když se poprvé v historii mistrovství světa do 18 let probojovali do finále této věkové kategorie. V duelu o zlato čeká české reprezentanty tým USA, který je jako jediný dokázal na šampionátu porazit. Přímý přenos finálového utkání USA - Česko sledujte dnes od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Hokejová reprezentace
zdroj: ČTK autor: Pavel Rakušan

Čeští mladíci mají za sebou v play-off dva dramatické duely, které se rozhodovaly až v prodloužení. Svěřenci trenéra Jakuba Petra nejprve porazili 3:2 Rusko a v sobotu 4:3 obhájce titulu Kanadu. Hrdinou zápasu se stal David Kaše, jenž vstřelil vítězný gól v sedmé minutě prodloužení.

Napodobil spoluhráče Jakuba Vránu, který pouze o minutu dřív ukončil čtvrteční čtvrtfinále s Ruskem, jež Češi porazili v nastavení 3:2. "Je to neskutečný pocit dát vítězný gól, ještě proti Kanadě. První cíl - získat medaili - jsme splnili. My ale chceme přivézt do Čech zlato," prohlásil po zápase Kaše. 

S Američany se tým kolem kanonýra Jakuba Vrány utkal už v základní skupině a prohrál 0:3. "S Amerikou jsme letos hráli čtyřikrát a vždy jsme prohráli, ale finále je finále. Porazili jsme Rusko, nyní další hokejovou velmoc, a věřím, že můžeme uspět i v neděli," řekl kouč Petr. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih semifinále MS: Kanada"18" - Česko "18"
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články