Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hokejovou dvacítku čeká na úvod MS silné Švédsko

Regina (Kanada) - Nelehký vstup čeká české hokejisty v jejich úvodním duelu na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v kanadské Regině. V základní skupině B se v sobotu od 20:00 utkají se Švédskem, které obhajuje stříbro z posledního šampionátu a i tentokrát se řadí k největším favoritům turnaje. Zápas vysílá přímým přenosem ČT4.

Mladý tým Tre kronor v přípravě těsně před šampionátem podlehl domácí Kanadě vysoko 2:6, na Štědrý den pak porazil Švýcarsko 5:1. Seveřané se netají tím, že touží ukončit dlouhé čekání na prvenství. To v historii dobyli pouze jedinkrát v roce 1981.

Jaromír Šindel pro ČT:

"Hráli jsme dobře proti těmto domácím celkům (přípravná utkání s Kanadou a USA). Kanadě jsme pomohli gólem ve vlastní přesilovce... V oslabeních to bylo dobré, nedostali jsme gól, na přesilovkách musíme zapracovat."

Trenér Jaromír Šindel však i přes sílu soupeře, který hrál na posledních dvou šampionátech finále, věří v dobrý výsledek. "Švédové mají velice silné mužstvo, ale hráči mají vyzkoušeno, že se s nimi dá hrát. Roli favorita musí potvrdit Švédové, v tom může být naše výchozí pozice snazší," uvedl Šindel.

V českém týmu již po dvou povedených přípravných utkáních s Američany (3:2 po samostatných nájezdech) a Kanadou (2:3) došlo k zúžení kádru. Po prvním duelu tým opustil obránce Milan Dóczy. Podle původního záměru trenérů měl být kádr po tréninku na Štědrý den zúžen ještě o další dva hráče.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články