Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejoví reprezentanti podpořili projekt Nadace Jakuba Voráčka

Praha – Hokejisté národního týmu připravujícího se na Světový pohár podpořili svou účastí dnešní první setkání eReS týmu České republiky. Ten představili v květnu jako nový projekt Nadace Jakuba Voráčka, která podporuje pacienty s diagnózou roztroušené sklerózy (RS), samotný Voráček se svou sestrou Petrou Klausovou.

Čeští hokejisté před Síní slávy
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Členství v eReS týmu není určeno jen pacientům s roztroušenou sklerózou a jejich rodinám a přátelům, ale je otevřeno i pro širokou veřejnost. Členství v něm už přijala řada osobností, včetně hokejistů z okolí ofenzivní hvězdy Philadelphie Flyers v NHL. Členy týmu pozvali Voráček s Klausovou na dnešní trénink hokejové reprezentace do O2 areny a následně i do přilehlé Síně slávy českého hokeje.

Akce se vedle Voráčka zúčastnili také kapitán mužstva pro Světový pohár Tomáš Plekanec, Ondřej Pavelec, Michal Neuvirth, David Pastrňák, Petr Mrázek a Ondřej Palát. "Tým stále roste a věříme, že mimo jiné i díky spolupráci s RS centry bude dále růst, aby ten společný hlas byl silný," uvedla Klausová. Její bratr si akci pochvaloval. "Celá nadace je skvěle rozjetá a pomáhá lidem, což je skvělé. Mě se samozřejmě nejvíce dotýkala tato záležitost u Petry, ale každý ten jednotlivý příběh vezme člověka za srdce," řekl Voráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté podpořili nový projekt Nadace Jakuba Voráčka

Nadace rozděluje příspěvky podle potřeby, a to kvartálně. "Za první půlrok to bylo celkem 1,5 milionu korun," uvedla Klausová, jíž lékaři diagnostikovali RS před třemi lety. Voráček se na startu projektu zavázal, že bude nadaci podporovat 1000 dolary za každý kanadský bod, který si připíše v NHL. Nastartování eReS týmu podpořil dalšími 500 tisíci korunami.Velkým pokladem, který stále patří nadaci, je i zlatá medaile od bývalého hokejisty Petra Svobody, střelce vítězného gólu z finále olympijského turnaje v Naganu.

"Zatím je stále naším majetkem. Od toho května, co jsme ji od Petra obdrželi, už jsme obdrželi několik nabídek. A už se také objevila nabídka, nad kterou uvažujeme," prozradila Klausová, aniž by však přiblížila výši částky, kterou je zájemce připraven zaplatit. "Smlouva zatím ještě podepsána nebyla a jak jsme slíbili již v květnu, chceme být s prodejem hodně trpěliví, protože jde o medaili, která je vzácná a unikátní," dodala Klausová.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články