Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Hokejoví junioři zakončili skupinu Hlinka Gretzky Cupu vítězstvím nad Finskem

Český tým hokejistů do 18 let stále zůstává na Hlinka Gretzky Cupu neporažen. I v posledním zápase skupinové fáze si poradili s Finskem 4:1 a skupinu B vyhrávají bez ztráty bodu. Oproti tomu finští mladíci prohráli i třetí zápas a skupinu končí s jediným bodem. První třetina utkání se ještě nesla ve znamení opatrnosti. Ve druhé Češi dvěma góly zvrátili duel na svou stranu a vítězství stvrdili ještě dalšími dvěma trefami v závěrečné části, Finové dokázali alespoň jednou brankou korigovat skóre.

Čeští hokejisté do 18 let
zdroj: facebook.com/Český hokej

Po výhrách nad týmy USA a Německa se do české branky vrátil hrdina úvodního zápasu s Američany Ondřej Štěbeták a znovu inkasoval pouze jednou.

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre v 27. minutě střelou zblízka Tomáš Poletín, o 70 sekund později zakončil nájezd dvou Čechů na finského gólmana David Hrubý.

Sestřih utkání Česko – Finsko:

Další slepené góly pak v třetí třetině zápas definitivně rozhodly, v 48. minutě se krátce po sobě prosadili Robin Švančara a Adam Novotný.

Na branku mu přihrál sedmnáctiletý útočník Adam Benák, který v předchozím utkání nastřílel Německu hattrick a je historicky nejproduktivnějším hráčem turnaje. V součtu s loňským ročníkem nasbíral již 18 bodů.

Zdroj
ČT sport, Český hokej

Hlavní zprávy

Nejčtenější články