Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hokejového Liberce se ujme nový trenér Pešán

Liberec - Extraligový tým Liberce povede ve zbytku sezony jako hlavní trenér Filip Pešán. Na střídačce nahradí Rostislava Čadu, který rezignoval ze zdravotních důvodů. Pešánovým asistentem bude Vladimír Čermák.

Filip Pešán
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Pešán už vedl tým Bílých Tygrů společně s dosavadním asistentem Milanem Černým v zápase proti Zlínu. V neděli na ledě Třince už Severočechy povedou Pešán s Čermákem. "Filip Pešán i Vladimír Čermák byli jako trenéři farmářského mužstva v každodenním kontaktu s trenéry áčka. Znají tedy situaci v týmu i jednotlivé hráče. V takto překotné situaci je pro nás toto rozhodnutí nejlepší a nejlogičtější volbou," dodal Syrovátko.

  • "V nastalé situaci jsme potřebovali velmi rychlé řešení. Po vyhodnocení všech pro a proti jsme se rozhodli pro trenéry, kteří už u A-týmu v minulosti působili a v posledních dvou sezonách úspěšně trénovali naši farmu v Benátkách," uvedl prezident klubu Petr Syrovátko.

Pešán tak bude již třetím hlavním trenérem Liberce v sezoně, jeho předchůdce Čada totiž v říjnu střídal Pavla Hynka. V noci na pátek se někdejšímu kouči Slovanu Bratislava udělalo nevolno a musel být odvezen do nemocnice. "Následně prošel důkladným vyšetřením a na základě výsledků a po konzultaci s lékaři se rozhodl, že není schopen pokračovat v trenérské práci," řekl generální manažer Ctibor Jech.

Sedmatřicetiletý Pešán v Liberci působil jako hráč, v roce 2005 se stal asistentem trenéra u juniorského týmu. K áčku se přesunul o čtyři roky později. V listopadu 2012 povýšil na post hlavního kouče, na kterém však vydržel jen dva měsíce. Následně přešel do prvoligových Benátek nad Jizerou. Současný kouč reprezentačního týmu do 19 let v Liberci stále působí i jako asistent generálního manažera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články