Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hokejové ohlasy: Výborného těšila první trefa i první výhra

Mladá Boleslav – Hokejový útočník David Výborný se v sedmém soutěžním zápase v dresu Mladé Boleslavi dočkal svého prvního gólu a hned byl vítězný. I díky jeho trefě v 39. minutě zápasu Bruslařský klub porazil Litvínov 2:1, poprvé v sezoně naplno bodoval a odpoutal se z posledního místa tabulky.

Hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Ulevilo se mi hlavně proto, že jsme vyhráli za tři body. To mě těší," řekl spokojený Výborný. Nervózní z toho, že ještě branku v sezoně nevstřelil, prý nebyl. "Já tady nejsem vyloženě od gólů. Vždy je ale dobré, když se člověk trefí. A ještě když je to rozhodující trefa, tak to těší více," uvedl kapitán Mladé Boleslavi.

Pětinásobný mistr světa se prosadil v závěru druhé třetiny, kdy vyjel zpoza branky, a i když se jej Radim Skuhrovec snažil zastavit, trefil se pod horní tyč. "Byl to typický gól zpoza brány. Zkouším vyjíždět a dnes jsem konečně vystřelil a nenahrával," pousmál se Výborný. Využil i svých zkušeností, protože si počkal, až brankář Martin Volke půjde dolů. "Nezbavoval jsem se toho (puku). Věděl jsem, že to jejich brankář hraje hokejkou, šel dolů a já to trefil," řekl.

David Výborný:

"Dříve jsme doma hráli hurá hokej, teď jsme trochu změnili systém a hrajeme zezadu. My tak musíme hrát. Nejsme mužstvo, které bude dávat šest gólů za zápas, ale bude hrát takhle. Bojovně."

Mladá Boleslav se tak podruhé v zápase dostala do vedení, které nakonec až do konce udržela. "Všem se nám pak hrálo lépe, protože jsme šli do třetí třetiny za stavu 2:1. Ale už jsme tu takhle jednou měli na lopatě Třinec a pak dostali šest gólů... Dnes byl ale výkon našeho brankáře mega," ocenil Výborný zákroky Jaroslava Hübla, který chytal proti svým bývalým spoluhráčům – do středočeského klubu přišel právě z Litvínova.

Slova kapitána potvrdil i asistent trenéra Vladimír Hiadlovský: "Celý zápas nás nad vodou držel vynikající Jarda Hübl, díky kterému jsme byli pořád ve hře. Měli jsme i obrovskou dávku štěstí, které se k nám přiklonilo i proto, že kluci na ledě dřeli. I když nás soupeř v některých momentech přehrál, bylo tam nasazení a vůle po vítězství. Po čtyřech domácích prohrách bylo těžké vyhrát, do dalších zápasů nám to ale určitě pomůže."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články