Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Hokejové ohlasy: Trvaj si venkovní hokej užil, chyběl mu jen déšť

Pardubice - Brankář Jiří Trvaj sice v zápase pod otevřeným nebem inkasoval tři branky a jeho Kometa v Pardubicích prohrála, přesto si stejně jako další hokejisté Brna jedinečnou zkušenost pochvaloval. Nevadilo mu ani sněžení v první třetině. "Všichni měli stejné podmínky. Myslím si, že je dobře, že taky chvíli sněžilo. Aspoň to ten zápas trochu zpestřilo," usmíval se Trvaj po zápase, který Kometa prohrála 2:4. Poslední branku domácí vstřelili při power play hostů.

Netradiční otevřený prostor na plochodrážním stadionu ve Svítkově Trvajovi nevadil, bral podmínky jako realitu. "Je to příroda, všichni jsme s tím počítali. Akorát ve druhé třetině, jak vysvitlo sluníčko a otevřela se obloha, tak to bylo horší. Ona samotná ta modrá obloha už je taková, že člověk musí přimhouřit oči," vyprávěl Trvaj, který měl pod maskou stejně jako řada dalších hráčů namalované stíny pod očima.

Při první, prosněžené třetině se celkem v klidu vyrovnal i se sněhem na ledě. "Chvilku jsem přemýšlel, jestli to mám odhrabávat, nebo jestli to mám nechat. Nakonec jsem to odhrabával. Ale jo, bylo to zajímavé," pousmál se Trvaj, kterému podle jeho slov nebyla ani příliš velká zima. "Nebyla jiná než na nějakém jiném vymrzlém stadionu staršího data. Čepice nebyla potřeba, to byla sranda na trénink," uvedl Trvaj, jenž sobotní trénink absolvoval s čepicí na přilbě.

Je nám líto, video expirovalo.
HC EATON Pardubice - HC Kometa Brno

Brněnští hráči stejně jako domácí hokejisté na střídačce nepili žádné teplé nápoje. "Měli jsme tam jontové nápoje, studené. Taky jsem čekal rum nebo slivovičku na zahřátí, ale ne," smál se útočník Radim Hruška. Trvaj při zápase tekutiny ani nedoplňoval. "Přijel jsem se napít na střídačku a měl jsem tam ledovou vodu. Tak jsem abstinoval při zápase a napil jsem se až v šatně," dodal Trvaj.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články