Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejové ohlasy: Sparta ukončila měsíční čekání na výhru

Praha - Hokejisté Sparty ukončili téměř měsíční čekání na výhru v normální hrací době. Pražané porazili ve středočeském derby Kladno a poprvé od 7. listopadu získali tři body. Střízlivě ale výkon Sparty hodnotil Petr Ton. "Bylo to hodně vydřené. Bylo vidět, že proti sobě stojí dva týmy, kterým se momentálně nedaří tolik střelecky. Taky tam bylo hodně chyb a jsem rád, že my jsme jich ve třetí třetině udělali míň," uvedl autor dvou branek domácích.

Svou první brankou v přesilovce pět na tři poslal Ton Spartu poprvé do vedení v zápase, ale za důležitější považoval druhou. "To jsme odskočili na 5:3 a trochu jsme se uklidnili. Už si vlastně ani nepamatuju, kdy jsme vedli o dvě branky. Tenhle zápas nám může pomoci se odpíchnout," přál si nejlepší střelec předešlé extraligové sezony.

Luňák o situaci ve Spartě:

"Ta situace není jednoduchá, ale věřím, že se z ní dostaneme. Pomáháme si navzájem - ať jsou to mladí, nebo staří. Samozřejmě, že ti staří se nás snaží zvednout."

Je nám líto, video expirovalo.
HC BENZINA Litvínov - HC Vítkovice Steel

Svůj díl na výhře Sparty měl i Lukáš Luňák, který svou první extraligovou trefou v osmé minutě zápasu vyrovnával na 1:1. "Bylo to vyrovnané utkání. Věděli jsme, že Kladno bude hrát důrazný hokej, bude bojovat. Říkali jsme si, že když se jim v tomhle vyrovnáme, tak hokejově budeme lepší, a vzadu jsme nakonec byli určitě hokejovější, což rozhodlo," soudil Luňák.

Vlach: Doufám, že teď budu dávat góly častěji

Hokejový útočník Roman Vlach ukončil dlouhé čekání na gól, proti Slavii se trefil hned dvakrát a i díky němu tak Zlín porazil pražský tým 3:1. Berani tak ukončili minisérii tří domácích porážek. "Pořád se snažím dávat góly. Sezona i zápas jsou jednou nahoru a jednou dolů. Doufám, že už se chytnu a že to nebudou jen dva góly a pak dlouhou dobu nic," uvedl Vlach.

Rostislav Vlach:

"Měl jsem předtím asi čtyři šance a říkal si, že z té páté už musí být gól. Jel jsem na jistotu a na ten blafák si věřil. Naštěstí to tam spadlo."

Jeho gól přišel v době, kdy měla ve hře navrch Slavia. "Snažíme se pořád hrát co nejlépe. Někdy se nám nedaří, ale teď jsem hlavně rád, že jsme vyhráli zápas. To je důležité. Jestli se nám v určité části zápasu nedařilo, tak to byla spíš shoda náhod," uvedl Vlach. V poslední třetině Slavia snížila náskok domácích, ale více zdramatizovat duel se hostům nepodařilo. "Konec byl důležitý, protože konce zápasů nám poslední dobou dělaly trochu problémy. Tentokrát jsme to ale zvládli," oddechl si Vlach, který má na svém kontě aktuálně devět gólů a dvě asistence.

Dvougólový střelec Polanský zahnal pardubickou noční můru

Hokejový Třinec zahnal svou noční můru. Obávaný soupeř z Pardubic po šňůře šesti výher zůstal na štítě Ocelářů. I když vítěznou branku si připsal ostrostřelec Martin Růžička, dvěma góly mistra dorazil Jiří Polanský. Výsledek 3:0, který domácí podepsali gólem v každé třetině, naplnil Werk Arénu euforií. "Za žádnou cenu jsme už nechtěli prohrát. Vyhráli jsme snad po šesti zápasech, takže radost je ohromná," řekl Polanský.

Polanský o říjnovém debaklu:

"Nevím, jestli jsme na to před zápasem nějak moc vzpomínali, ale řekli jsme si, že nejde, abychom pořád dokola s Pardubicemi prohrávali. Řekli jsme si, že už musíme vyhrát."

Podle něj se třinečtí hokejisté snažili soupeři vyrovnat v pohybu, jímž je Východočeši v minulých soubojích přehrávali. "Měli jsme dobrý pohyb, bruslili jsme, snažili jsme se je dohrávat a nepustit je do té jejich rychlosti. To se nám dařilo. Myslím, že jsme byli o trošku rychlejší," tvrdil Polanský. Zlepšila se však i třinecká defenzíva. Jestliže v minulých šesti utkáních tým od Pardubic inkasoval 37 gólů, tentokrát brankář Peter Hamerlík zavřel bránu a počtvrté v sezoně neinkasoval.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články