Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejové ohlasy: Procházka sólem rozhodl duel se Spartou

Brno - Už podruhé v průběhu posledních dvou týdnů se podařilo brněnskému útočníkovi Radku Procházkovi zapsat do listiny střelců v zápase, v němž Kometa dala jedinou branku. Poprvé jeho gólový příspěvek v duelu s hokejisty Mladé Boleslavi Brnu k bodovému zisku po prohře 1:2 nepomohl, tentokrát byl ale Procházka mnohem spokojenější. Jeho trefa zajistila Kometě po sérii šesti proher v domácím prostředí v Rondu konečně těsné vítězství. Nic na tom nezměnila skutečnost, že byl tento tříbodový úspěch nad Spartou pracně vydřený. Nadšení brněnští fanoušci po delší době nemuseli halu zklamaně opouštět hned po zápase, naopak si plnými doušky po více než sedmi týdnech opět vychutnali děkovačku. Naposledy v Rondu porazilo Brno 7. prosince Litvínov.

"Potřebovali jsme dát branku, aby z nás křeč spadla. Nedařily se nám přitom ani přesilovky. Naše hra byla těžkopádná, nebyli jsme moc v tempu. Ale i takové zápasy se hrají. Potřebovali jsme body a ty máme," zářil po utkání spokojeností střelec jediné branky Procházka. Na oslavu vítězství si podle svých slov nachystal pouze zelený iontový nápoj. Hned po zápase už totiž myslel na nedělní duel v Liberci, kde by chtěla Kometa navázat dalším bodovým ziskem.

Vítěznou trefu zaznamenal Procházka elegantně, ve stylu legendárního Vlastimila Bubníka, jehož gólové zasunovačky po objetí branky vždy patřily k lahůdkám pro diváky. "Nejdříve jsem chtěl vystřelit. Ale viděl jsem, že si obránce soupeře odstoupil a já měl puk na dlouhou hokejku. Chtěl jsem proto ještě poslat někomu přihrávku před první tyčkou. Ale nebylo tam moc prostoru. Nakonec jsem zkusil branku objet a vyšlo to," popsal Procházka akci, která rozhodla o ukončení nevydařené série. "Nebylo to nic speciálního. V té rychlosti to nějak vyšlo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha

Zápas příliš hokejové krásy nepobral a i sám Procházka uznal, že utkání bylo hodně nervózní. "Potřebovali jsme už vyhrát. Chtěl bych poděkovat divákům za důvěru, že při nás stáli, když se nám nedařilo a jsem rád, že jsme jim udělali aspoň trochu radost," liboval si brněnský útočník. Celý tým byl podle jeho slov rozhodnutý špatnou bilanci ukončit. "Bylo jedno, s kým hrajeme. Zda se Zlínem nebo Karlovými Vary," prohlásil Procházka.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články