Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Hokejové ohlasy: Plzeň neztratila v Brně za dvě sezony ani bod

Brno - Zlatou bodovou žílu našli hokejisté Plzně v brněnské hale Rondo, kde za dvě sezony neztratili ještě ani bod. V minulé sezoně pokořili Kometu na jejím ledě 2:1 a 4:2. V současném ročníku v prvním listopadovém duelu Plzeň nezlomilo ani tříbrankové vedení Brna a vyhrála 5:4. Mimořádně úspěšnou sérii prodloužili Západočeši po vítězství 3:2, kdy opět otáčeli v závěru výsledek. O výhře Indiánů rozhodl Martin Straka, který se podílel na všech brankách svého týmu. Na první dva góly přihrál a sám dal pečeť na vítězný obrat gólem ve vlastním oslabení. REPORTÁŽ z utkání a ohlasy

"Z Brna se sice vozí body jen s obtížemi, ale je pravda, že poslední dvě sezony máme v Rondu štěstí. Získali jsme zpět body, které jsme ztratili v neděli doma s Boleslaví," řekl Straka, jenž si nechtěl připisovat zásluhu na vítězství svého týmu. "Hokej je hra o výkonech celého mužstva. Dnes jsme byli bojovní. Ale v situaci, do jaké jsme se dostali po odpočtu bodů, musíme uhrát čtyři až pět zápasů po sobě. Abychom se nakopli. Jinak nemáme šanci na play-off," domnívá se Straka.

Také střelec dvou plzeňských branek Radek Duda přiznal, že mu hala Rondo mimořádně svědčí. "Ale toto vítězství bylo o štěstí. Dostal jsem perfektní přihrávky od Straky a Stránského a snažil jsem se je nějak využít. Na druhou stranu jsem netrefil puk do prázdné branky," přiblížil Duda rozhodující momenty zápasu. "Všichni jsme věděli, že jsme měli ve druhé třetině šance, které zaváněly gólem. Byli jsme hladovější po vítězství než Brno, které mělo, stejně jako v prvním vzájemném utkání, dobrou pouze půlku zápasu," zhodnotil závěrečnou třetinu Duda.

Je nám líto, video expirovalo.
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel

Bartovič si užil vítězný návrat do Liberce

Slovenský útočník Milan Bartovič prožíval po prvním utkání za Liberec po návratu z Atlantu Mytišči rozporuplné pocity. Zápas se Spartou po boku staronového spoluhráče Andreje Podkonického si užil, stejně tak ovace fanoušků i vítězství za tři body, ale ze svého individuálního výkonu už tak nadšený nebyl. "Dlouho jsem nehrál, mám za sebou prakticky pět tréninků. Cítil jsem už na tréninku, že ta fyzická kondice ještě není úplně ideální a můj hokej je přece jen založený na ní a dobrém bruslení," řekl Bartovič. REPORTÁŽ z utkání a ohlasy

Milan Bartovič:

"Nepřemýšlel jsem ani nad žádnými jinými nabídkami. Liberec je pro mě tady takový domácí klub a slíbil jsem tu, že když se budu vracet, tak sem. Mám navíc už dvě děti, takže jsem chtěl být jednoznačně s rodinou, zatímco v Rusku jsem byl celou dobu sám."

Hned při nástupu týmů na led se dočkal ovací libereckých diváků, kteří i poté v průběhu utkání skandovali několikrát jeho jméno. "Bylo to pro mě perfektní přivítání a zvedne to i sebevědomí. Člověk tak ví, jak jsou rádi, že jsem se vrátil zpátky. Bylo to příjemné," připustil Bartovič. V samotném zápase došlo na obnovení spolupráce s další slovenskou oporou Severočechů Podkonickým. "Bylo to výborné, že jsme si mohli vzpomenout na ty pěkné časy. Ta spolupráce se nezapomíná a jsem rád, že to vyšlo. Naše lajna dala dva góly a pomohla k vítězství, ale hlavní jsou ty tři body pro tým," prohlásil Bartovič.

Milan Bartovič
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články