Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejové ohlasy: Patera slaví 700. utkání v extralize

Kladno - Zápas mezi Kladnem a Mladou Boleslaví měl z pohledu domácích dva hrdiny - domácího gólmana Martina Faltera, který měl na svém kontě po závěrečné siréně 45 úspěšných zásahů, z toho hned 21 si připsal během poslední dvacetiminutovky, a také útočníka Pavla Pateru. Ten totiž naskočil k 700. utkání v extralize. Patera se poprvé objevil na ligovém ledě v sezoně 1990/1991.

Představitel "zlaté generace" národního týmu z přelomu tisíciletí ani po stovkách odehraných utkání neztrácí apetit v dobývání branek. Sám se podepsal i pod první dnešní gól Lukáše Bicka.  Mladá Boleslav navíc na Kladně ztrácela síly zejména kvůli častému oslabení. "Dneska jsme byli sehraný mančaft a bojovalo se od začátku do konce. Žádná velká hluchá místa jsme tam neměli," uvedl Patera.

Falterovu radost z výhry nevzala ani skutečnost, že kvůli ní přišel pouhých 26 vteřin před koncem o čisté konto. Mohl jím navázat na první nulu v sezoně, kterou vychytal v minulém vzájemném měření sil právě na ledě Mladé Boleslavi. "Kdybych inkasoval tři minuty před závěrem, tak by mi to nevadilo. Ale důležité hlavně je, že jsme vyhráli," řekl Falter novinářům po utkání. "Alespoň nebudu muset nic platit do klubové pokladny," doplnil s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec

Mohutný obrat se na jihu Čech slaví internacionálou

Velký zvrat na ledě extraligového lídra se podařil hokejistům Českých Budějovic, kteří čtyřmi góly ve druhé třetině otočili nepříznivé skóre a na nedobytném ledě ostravské ČEZ Arény vyhráli 6:4. Vzpouru Jihočechů vedla formace Pavla Kašpaříka, která měla prsty ve čtyřech gólech. Na počest triumfu se po utkání z českobudějovické šatny linula internacionála, hymna dělnického hnutí. "Není to poprvé, po vyhraných zápasech si to někdy pouštíme," usmál se útočník Rostislav Martynek.

Zlomové trefy hostů obstaral Milan Gulaš, jenž dvěma zásahy během sedmi minut otočil stav z 2:3 na 4:3. Po první třetině by si na výhru Českých Budějovic přitom těžko někdo vsadil korunu: byly pod velkým tlakem, prohrávaly o dva góly a nic nenasvědčovalo obratu. "Dlouhá cesta, nic příjemného, klasický vstup. Dostaneme tři góly a pak to pracně doháníme," tvrdil Gulaš.

Milan Gulaš:

"Nám se poslední dobou moc nedařilo, ztratili jsme nějaké zápasy a tohle utkání nám mohlo jenom pomoct. Neměli už jsme co ztratit, tak jsme to prostě otevřeli a podařilo se."

Žádna bouřka se však v hostující kabině po první části nekonala. Hráči si řekli, že horší to už být nemůže. "Nám se poslední dobou moc nedařilo, ztratili jsme nějaké zápasy a tohle utkání nám mohlo jenom pomoct. Neměli už jsme co ztratit, tak jsme to prostě otevřeli a podařilo se," vysvětloval Gulaš úspěšnou taktiku. Výsledkem byly čtyři góly ve druhé části. "Snažili jsme se hrát jednoduše, mít větší tlak do brány a více střílet. Tady je velké kluziště, na kterém se právě toho dá využít. Podle toho to vypadalo, dali jsme čtyři góly a otočili to," uvedl Gulaš.

Hvězda z MS Kvapil táhne brněnskou Kometu

Tahounem posledních zápasů Komety Brno se stal útočník Marek Kvapil, který se v posledních devíti zápasech pokaždé zapsal buď brankami nebo asistencemi do kanadského bodování. Po 27 kolech je také Kvapil nejproduktivnějším hráčem Komety s osmi brankami a 18 asistencemi.

V dnešním duelu pomohl dvěma góly Kometě k vítězství 4:3 nad Třincem po samostatných nájezdech. Oba góly vstřelil přes obránce soupeře a brankář Martin Vojtek měl při nich částečně zakrytý výhled. "Pocity jsou po této sérii příjemné. Hlavní ale je, že se vyhrává. Není tak důležité, že jsem v posledních devíti zápasech vždy získal nějaké body. Podstatné je, že se daří celému týmu," tvrdí Kvapil, který přiznal, že statistiky příliš nesleduje.

"Viděl jsem statistiky v televizi po nějakém zápase v televizním souhrnu. Ale znovu zdůrazňuji, chci hlavně pomoci týmu," dodal brněnský útočník, podle nějž byla cesta k dnešnímu dvoubodovému vítězství hodně těžká. "Hráli jsme dobře, měli i dost šancí. Góly jsme dávali vždy nejdříve my. Je však obtížné se držet psychicky nahoře, když soupeř třikrát dotáhne náskok a vyrovná," připomněl průběh zápasu Kvapil.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články