Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hokejové ohlasy: Modrý dvěma góly udržel šanci Plzně na play-off

Zlín - Hokejisté Plzně uspěli na ledě Zlína a stále tak tvrdě bojují o postup do předkola play-off. Západočeši, kteří díky trestu za chybné registrace hráčů přišli o 19 bodů, vyhráli potřetí za sebou a aktuálně je od desátého místa dělí sedm bodů. "Pro fanoušky to byl dobrý zápas, hrálo se nahoru a dolů. Zlín je disciplinovaný tým, bojuje a je houževnatý. Jsou to sice subtilnější hráči, ale mají dobrý pohyb a hodně bruslí. Hráli výborně a my jsme se jim snažili vyrovnat v bojovnosti a v nasazení," řekl obránce Jaroslav Modrý po zápase, který Plzeň vyhrála 3:2 v prodloužení.

A zkušený bek na tom měl zásluhu, vstřelil dvě branky a byl i autorem rozhodujícího gólu v 64. minutě. "Hodně nás podržel gólman Horčička, který chytil plno vynikajících šancí hlavně ze začátku," pochválil Modrý gólmana, který Indiánům vypomáhá formou střídavých startů ze Znojma. Modrý se ale do historie zápasu zapsal i šesti trestnými minutami, všechny inkasoval v závěrečné třetině a Zlín jeden z jeho trestů využil ke vstřelení vyrovnávací branky na 2:2.

"Bylo tam z mé strany i hodně nedisciplinovanosti. Musím být vůči týmu zodpovědnější. Aspoň, že jsem to mohl vrátit gólově. Jedna střela se ujala a vyhráli jsme zápas," uvedl Modrý. Po kauze s odečtením bodů se Plzeň nevzdala a stále živí naději na postup do předkola play-off. "Musíme každý udělat kus práce, abychom se dostali tam, kam potřebujeme. Určitě to na nás zanechalo nějakou stopu," řekl devětatřicetiletý bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlín - Plzeň

Jaroslav Modrý o stíhání předkola play-off:

"Uvidíme, co ukáže čas a jak se s tím vypořádáme. V týmu je ale zdravý duch. Když budeme pracovat a hrát a nebudeme se starat o nikoho jiného než sami o sebe, tak snad najdeme cestu, jak se dostat zpátky mezi elitní týmy."

Třinec rozhodl derby s Vítkovicemi za deset minut

Měl to být napínavý boj dvou nejlepších celků extraligy, nakonec byla z duelu Třince s Vítkovicemi jednostranná partie Ocelářů, kteří lídra před vyprodaným stadionem rozdrtili 6:1. Ostravané totálně propadli především v úvodu. Zápas jim utekl už v první desetiminutovce, kdy třikrát kapitulovali. Takový nástup nečekali ani domácí. "My jsme si ho nepředstavovali, ale přáli. Důležité byly ty tři rychlé góly na začátku, které nás uklidnily. Pak už se to utkání hrálo úplně jinak," řekl třinecký útočník Martin Růžička.

Martin Růžička:

"Celé mužstvo plnilo taktiku, hráli jsme soustředěně, dobře jsme bruslili. Chtěli jsme hrát aktivně. Když jsme je napadali, měli s tím problém. V úvodu to bylo znát a tři góly byly toho vyústěním."

Jeho lajna na ledě Werk Arény řádila. Podepsala se pod čtyři góly, a to ještě Růžička nevyužil trestné střílení ani sólový nájezd. "Jsem dřevák. Aspoň jeden bych měl proměnit," usmál se Růžička. "Při penaltě to stačilo zvednout přes beton, při druhém jsem zkoušel střelu a gólman to chytil," zpytoval svědomí Růžička. Neproměněné šance ho ale nemusely tolik mrzet. Růžičkův gól na 2:0 byl vítězný, Třinec dnes Vítkovice prakticky nepustil do hry.

Oceláři nepřemohli jen soupeře, ale i virózu, která v týdnu v jejich kabině řádila. Síly Třineckým nesebrala. "Ani já sám nevím, kde se to v nás vzalo. Je pravda, že jsme trénovali v půlce mančaftu, ale uklidnily nás ty první dva góly. To se pak hraje líp," tvrdil Růžička. Podle něj tým bral energii i z tribun vyprodané haly. "To vás úplně jinak nabudí, když je vyprodáno. Diváci byli skvělí," chválil fanoušky.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články