Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejové ohlasy: Litvínov po šesti letech vyhrál v Třinci

Třinec - Po šesti letech se hokejisté Litvínova dočkali tříbodové výhry v Třinci. Díky dvěma gólům Viktora Hübla zvítězili na ledě vedoucího celku extraligy 3:1. Chemici tak bodovali i v pátém utkání pod vedením Vladimíra Kýhose. Vítězství přišlo v příhodnou dobu, Severočechům se tři body náramně hodí v napínavé bitvě o účast v předkole play -off. Dlouhou šňůru utkání bez vítězství v normální době přestřihl symbolicky muž, který zařídil to poslední 28. ledna 2005.

Hübl se dvěma trefami zasadil o výhru 5:2 a svůj střelecký kousek zopakoval. "To ani nevím. Já jsem v Litvínově dlouho nebyl, byl jsem v Budějovicích, takže si to nepamatuju. Pamatuju si, že jsem kdysi v Třinci dva góly dal, ale že to bylo zrovna tenkrát, to už nevím," řekl Hübl.

Vladimír Kýhos:

"Chtěli jsme bodovat, alespoň urvat bod, ten by byl pro nás zlatý. Dokázali jsme využít přesilovky a soupeřovy až na jednu ubránit. A musíme poděkovat Martinovi (Volkemu), který nás opět podržel."

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec - Litvínov

Benzina byla v posledních sezonách ve Werk Aréně zvyklá na porážky. Naposledy tady inkasovala potupnou desítku, ale tentokrát stál proti Třinci úplně jiný Litvínov. "Nám se konečně podařilo sehrát přesilovky a dát z nich i dva góly. To bylo důležité, přesilovky dneska rozhodujou," poznamenal Hübl. Z pěti zápasů pod novým koučem Vladimírem Kýhosem vytěžili Litvínovští třináct bodů. "Pár změn udělal, pozměnil trochu herní styl a přináší nám to ovoce. Hrajeme takový agresivnější hokej," uvedl Hübl.

Podle něj je velkým motivačním prvkem play-off. "Je to vyloženě tím nabuzením a bojovností. Táhne nás vidina play-off, všichni chceme do desítky. Ve skupině play-out by se v našem případě už nehrálo o nic," podotkl Hübl, jehož celek má na poslední dva týmy tabulky Kladno a Mladou Boleslav obrovský bodový náskok. "Pro nás je posledních deset patnáct zápasů už jako play-off. Musíme vyhrát, co se dá, ať se tam dostaneme," dodal Hübl.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články