Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Hokejové ohlasy: Kudrna potvrdil střelecké probuzení hattrickem

Pardubice - Liberecký kanonýr Jaroslav Kudrna potvrdil po půstu z přelomu kalendářního roku střelecké probuzení na ledě Pardubic, když přispěl k výhře 5:3 hattrickem a polepšil si na na 17 gólů v sezoně. Za posledních pět utkání tak po předchozím desetizápasovém "mlčení" vstřelil celkem šest branek. Svůj třetí hattrick v kariéře si vychutnal na stadionu, kde v letech 1995 až 2004 strávil největší část své kariéry. "Když jsme tady hráli posledně, tak jsem byl třikrát vyloučený. To jsem byl asi trochu přemotivovaný. Dneska jsem si na to dával pozor, hrál jsem uvolněně a třikrát jsem vystřelil. A byly z toho tři góly. Jednou je to tak, podruhé zase jinak," řekl Kudrna.

Naposledy si tři branky v extraligovém zápase připsal v září 2005 v dresu Třince proti Spartě. "Předtím jsem dal první hattrick, myslím, za Pardubice zase proti Třinci. Od toho posledního už ale uteklo taky pár let," usmíval se Kudrna. "Důležitější jsou naše tři body než moje tři góly. Ale každý hattrick potěší. Jsem moc rád, že to tam dneska padalo, a je jedno, jestli to bylo tady v Pardubicích nebo jinde."

Zvláštní zápas to však byl podle Kudrny v tom, že Liberec nehrál v zápase ani jednu početní výhodu. "To se mi ještě v kariéře nestalo, že hostující celek nehrál ani jednu přesilovku," divil se pětatřicetiletý útočník, který v létě přišel na sever Čech z ruského Magnitogorsku. Pardubičtí totiž měli jen dva vyloučené hráče, kteří pykali za přestupky současně se svými protihráči. "Nás dneska fantasticky podržel brankář Marek Pinc. Nebýt jeho, tak nevím, jak by to dopadlo," ocenil Kudrna spoluhráče.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice - Liberec
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články