Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejové ohlasy: Kometa prožívá euforii, postoupila na druhé místo

Brno - Po vítězství 4:1 nad Litvínovem postoupili hokejisté Komety Brno na druhé místo v tabulce. Před rokem se přitom touto dobou potáceli na posledním místě a po čerstvé obměně trenérů a nástupu Vladimíra Jeřábka s Ladislavem Lubinou dostával postupně tým zcela jinou tvář. Kometa navíc hraje nyní dobře už nejen v domácí hale Rondo před vynikající diváckou kulisou, ale také na ledě soupeřů.

Před tříbodovým vítězstvím nad Severočechy museli Jeřábkovi svěřenci tvrdě bojovat třikrát po sobě o dvoubodová vítězství. "Důležité bylo, že se nám podařilo všechny tyto zápasy zvládnout. I když prodloužení berou hodně sil, po vítězném zápase se lépe a rychleji relaxuje," uvedl střelec čtvrté brněnské branky Radim Hruška, který si vítězství pochvaloval. "Utkání jsme zvládli. I když jsme se na konci opět báli o výsledek," dodal Hruška.

Právě po jeho zbytečném vyloučení v úvodu závěrečné třetiny se ovšem Kometa bránila ve třech více než minutové přesilovce soupeře. A také inkasovala jedinou branku. "Byl to hloupý faul. Naštěstí jsem jej v závěru napravil a vstřelil uklidňující gól," poznamenal Hruška, jenž se domnívá, že Kometa po získání vyššího náskoku ztrácí koncentraci. "Naštěstí výpadek přišel až po druhé třetině. Kdyby nás tento výpadek potkal po první, tak by to bylo horší. Musíme lépe bránit střední pásmo," připomenul Hruška nevydařený zápas s Plzní, kdy Brno vedlo po první třetině už 3:0 a zápas nakonec prohrálo 4:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Buly - hokej živě

Jelínek: Změnili jsme styl a na Budějovice to více platilo

Dva klíčové momenty pomohly Slavii k zboření českobudějovického komplexu v této sezoně. Dvě branky vstřelené v oslabení v závěru zápasu a gól Petra Jelínka v 53. minutě, který posunul Pražany do vedení 2:1. Za nerozhodného stavu 1:1 to totiž bylo "kdo s koho". "Budějovičtí hrají takový divný hokej, pořád vše vyhazují a my jsme u nich moc v pásmu nebyli. Zaplaťpánbůh, že to tam spadlo. Pak jsme ještě dali dva góly v závěru, takže super," řekl Jelínek.

Jeho radost byla o to větší, že se prosadil teprve podruhé v sezoně. "Úleva to je. Já ale žádný střelec nejsem. Jsem ale rád, že jsem mohl pomoct k výhře. Máme teď hodně zraněných, takže jsou potřeba i góly nás dalších," uvedl šestadvacetiletý útočník. Jelínek byl na ledě i u poslední branky Slavie, druhé v oslabení v rychlém sledu. "Něco podobného se nám v této sezoně ještě určitě nestalo. Možná v minulé, kdy tady byl Roman Červenka. To byl takový specialista na oslabení, že ujel a dal gól," vzpomínal syn někdejšího reprezentačního útočníka Tomáše Jelínka.

Slavia podruhé za sebou doma zlomila odpor soupeře při vlastním oslabení. Gól při své přesilovce dostal v O2 Areně i minule Litvínov. "Vypadá to, že by to mohla být naše specialita," smál se Jelínek. "Oslabení teď asi hrajeme lépe než přesilovky, takže snad nám to vydrží," přál si Jelínek. Pražané v sezoně s Jihočechy dvakrát prohráli, na třetí pokus ale uspěli. Podle Jelínka i proto, že změnili styl hry. "Od té doby, co se nám vcelku daří, tak se snažíme chodit po soupeři. Napadat. A to jim dělalo větší problémy, než když jsme couvali. Když hrajete takhle, tak to beci mají složité s rozehrávkou," porovnal Jelínek vzájemné zápasy s Mountfieldem v této sezoně.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články