Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hokejové ohlasy: Kladno vede ligu, Hořava se necítil dobře

Kladno - Hokejisté Kladna nadále potvrzují slibnou formu z přípravných zápasů a vyhráli i ve třetím utkání nové sezony Tipsport extraligy. V dnešním 4. kole porazili Karlovy Vary 4:3 a vedou tabulku. Vítězství slavil i útočník Miloslav Hořava, který po uzdravení naskočil do třetího zápasu Rytířů v nové sezoně a k výhře přispěl brankou.

Radost kladenských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Přestože ve 14. minutě vedli Kladenští už 3:0, nakonec museli těsnou výhru bránit v hektickém závěru. Kapitán vítězů Pavel Patera zaznamenal gól a asistenci, čímž pokořil metu 700 kanadských bodů v domácí nejvyšší soutěži. Západočeši jsou naproti tomu nadále bez bodu a navíc přišli o zraněného kapitána Václava Skuhravého.

Střelec Hořava nebyl fit, přesto skóroval

Osmadvacetiletý forvard si musel na opětovný start v kladenských barvách nedobrovolně počkat, neboť bojoval se zdravotními problémy. "V neděli ráno před úvodním zápasem se Spartou jsem se probudil a bylo mi moc špatně, bolelo mě v krku a cítil se hodně unavený. V pondělí jsem dostal antibiotika a ležel jsem," vysvětlil novinářům svoji absenci v úvodu soutěže.

"Teď už jsem zdravý, i když jsem netrénoval a tak jsem se dnes na ledě spíše plácal...," připustil sebekriticky. Přestože nebyl Hořava úplně fit, stačil vstřelit jeden gól a byl blízko i druhému zásahu, když navíc trefil i tyč. "Branku jsem sice dal, ale popravdě řečeno, byla hodně laciná, protože jsem dostal nahrávku od hostujícího Košťála," tlumí své zásluhy Hořava. "Tyč byla opět spíše dílem náhody, protože Mensator střelu neviděl," dodal. 

Zdeněk Vojta, trenér Kladna

"Do zápasu jsme vletěli. Měli jsme pohyb a hosty přebruslovali. Nechápu ale, proč jsme v polovině zápasu změnili taktiku hry. Rozhodujícím okamžikem byla i neproměněná přesilovka pět ku třem. Laciný gól Energii nastartoval, ale přesto si myslím, že poslední část až na úplný závěr jsme zvládli. I když je pravda, že jsem byl v závěrečných vteřinách téměř na infarkt."

Kladno se brzy radovalo z jednoznačného stavu 3:0 a mohlo přidat i několik dalších branek, jenže poté se obraz hry změnil a ve druhé polovině zápasu domácí začali praktikovat zcela jinou hru. "Přestali jsme dobře bránit, byli jsme hodně rozlítaní a nebyli kompaktní, jak to taktika určovala.

Vary toho využily, daly dva góly a chytily se," připomněl Hořava, ale zároveň odmítl, že by druhou část hry jeho tým pod dojmem náskoku a špatného vstupu soupeře do sezony podcenil. S Kladnem má zatím uzavřenou smlouvu do 15. října. "Když dostanu zajímavou zahraniční nabídku, tak odejdu. Pokud nepřijde, tak zatím nevím, co bude dál. Pak bych musel začít situaci řešit," uzavřel Hořava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články