Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejové ohlasy: Jánského hattrick pomohl Litvínovu k výhře nad Třincem

Litvínov - Nejlepší zápas v sezóně prožil litvínovský útočník Peter Jánský. Střelec Severočechů zaznamenal v utkání s třineckými Oceláři premiérový třígólový večer své kariéry a dovedl svůj celek k přesvědčivé výhře 6:3 nad favorizovaným slezským soupeřem. Navíc šlo o první hattrick litvínovského hráče v probíhající sezóně.

Jánský mohl otevřít skóre už v první minutě, ale dočkal se až o deset minut později, když využil přesilovou hru. Hosté navíc ve stejný moment přišli o svého elitního útočníka Kohna, který si při srážce s autorem branky poranil koleno. Hosté v polovině utkání vystřídali pro zranění brankáře, náhradník Vojtek ale hned po dvou minutách inkasoval, když se Jánský prosadil podruhé, tentokrát dorážkou do odkryté branky.

Autor hattricku si ale nejvíce cenil poslední branky. "Nejcennější je pro mě ten třetí gól. Třinec dotahoval, bylo to o gól, tak jsem to vzal na sebe a zkusil vystřelit přes beka," popisoval Jánský situaci, kdy za stavu 4:3 vrátil krásnou střelou mezi nohama couvajícího obránce Severočechům dvoubrankové vedení. Šlo navíc už o čtvrtou využitou přesilovku Chemiků v utkání. "Měli jsme dobrý den, dařilo se nám v přesilovkách. Minule nám to nevycházelo, byla tam jakoby křeč, ale tohle nám snad pomůže do dalších zápasů," přál si produktivní Severočech.

Je nám líto, video expirovalo.
HC BENZINA Litvínov - HC Oceláři Třinec

Jánský o domácí bilanci Litvínova:

"Doma nám vyhovuje, že soupeři chtějí hrát hokej, je to rychlejší a dostaneme se do tempa. To Zlín hraje takový ten uspávací hokej, to nám vůbec nesedí."

Ve třetí části začali hosté mocně dotahovat. Ve 41. minutě si obkroužil branku Květoň a bez problémů poslal kotouč do branky. O deset minut později navíc malý důraz bránících hráčů využil McGregor. Litvínov ale drama nakonec nepřipustil. "Po druhé třetině jsme trochu polevili, ale to se občas stává každému týmu. Důležité bylo, že za stavu 4:3 jsme to zase zavřeli a přidali další góly," pochvaloval si Jánský.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články