Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejové ohlasy: Hubáček hvězdou brněnských nájezdů

Brno – Brněnský kapitán a reprezentační útočník Petr Hubáček dvěma proměněnými nájezdy rozhodl o dvoubodovém vítězství hokejistů Komety Brno nad Plzní 3:2. Hubáček přitom není mistrem trestných střílení. Jenže před ním jeho spoluhráči a renomovaní střelci neproměnili ani jeden z pěti nájezdů.

Rozhodující Hubáčkův nájezd
zdroj: ČT24

"Chtěl jsem dát trenéru Venerovi dárek k jeho čtyřiapadesátým narozeninám. Přihlásil jsem se proto mezi tři první střelce. Ale kouč mi řekl, abych počkal," popisoval Hubáček s humorem situaci v závěru zápasu. Hned dodal, že samostatné nájezdy nepatří k jeho silným zbraním a zřejmě v takové situaci skóroval poprvé v kariéře. Před šestou sérií Venera kývl na Hubáčka, aby se připravil. Spoluhráč Roman Erat prohodil k Hubáčkovi jedovatou poznámku, že už musí být mužstvo hodně v krizi, když jde na nájezd právě on. A Hubáček svůj pokus proměnil.

"Ještě jsem byl v euforii ze vstřeleného gólu, když mi kouč řekl, ať jedu ještě jednou. Tak jsem dal gól podruhé," dodal Hubáček. Venera po zápase na tiskovce popsal situace stejně. "Po zápase jsem se Petrovi omluvil," smál se spokojený Venera, pod jehož vedením už brněnská Kometa získala pět bodů a prolomila dnes také nepříznivou bilanci vzájemných zápasů s Plzní v předcházejících dvou sezonách na vlastním ledě, kdy nezískala ani bod.

"Bylo vidět, že má Plzeň výborný tým. První třetinu byla lepší a zaslouženě vedla. Nám chyběl důraz, pohyb a plynulý přechod do protiútoku. To se dařilo v úvodu Plzni," popsal zápas Hubáček, který už byl spokojen se zlepšenou hrou Komety ve druhé třetině. Brňané přitom našli recept na překonání výborného brankáře Adama Svobody až v poslední dvacetiminutovce.

"Nervózní jsme ale z toho, že neproměňujeme šance, nebyli. Na to je ještě ve druhém kole extraligy hodně brzy," myslí si Hubáček. "Věřili jsme, že je otázkou času, kdy dáme branku. Jsem rád, že jsem nájezd proměnil a pomohl k bodu," smál se Hubáček, který si pochvaluje pod Venerou výbornou atmosféru v kabině.

Dudova parádička Plzni nepomohla

Nejproduktivnějším plzeňským hokejistou v úterním duelu v Brně byl Radek Duda, který byl u obou branek svého týmu při porážce 2:3 po samostatných nájezdech. Na první nahrál Tomáši Vlasákovi a druhý zaznamenal po přihrávce Martina Straky. Bilance Dudy mohla být ještě lepší, neboť mnoho nechybělo, aby mu vyšla i parádička při samostatných nájezdech.

Duda jel až v závěrečné sedmé sérii a do té doby překonal brněnského brankáře pouze před ním obránce František Kaberle. Přelstít Hoviho kulišárnou se ale Dudovi nepodařilo. Snažil se pohybem z pravé strany nalevo odlákat brněnského gólmana a po rychlé otočce chtěl za svými bruslemi poslat kotouč na opačnou stranu do sítě. Na Dudův pohyb ale Hovi v poslední chvíli reflexivně zareagoval a puk zastavil rychlým položením levé nohy na led.

Radek Duda
zdroj: ČT24

"Zkoušel jsem to. Všichni jsme zkoušeli, co se dalo. Čekal jsem, zda mě trenér určí. Měl jsem tuto fintu v hlavě. Čekal jsem, že Hovi půjde se mnou a trošku vyjede. On ale zůstal na čáře stát. Ale i tak málem kotouč prošel do branky," popsal svůj úmysl Duda, který brněnského brankáře pochválil. Plzeňský útočník přiznal, že svůj kousek dlouho nevytáhl. "Naposledy se mi to podařilo před jedenácti lety v zámořské juniorské WHL, kdy to byl gól roku," dodal Duda, jenž litoval, že si brankáře Hoviho více nepřipravil.

Trenéři po utkání:

Zdeněk Venera (Brno): "První třetina byla z naší strany horší, na týmu se projevila nervozita z prvního domácího zápasu, která hráče svazovala. Ve druhé třetině se nám sice toto břímě podařilo shodit, ale trápili jsme se střelecky. Nakonec Leoš Čermák protrhl střeleckou smůlu šťastným gólem, přitom z mnohem vyloženějších šancí jsme předtím neskórovali. Na nájezdy jsem věřil Hovimu. Ale nejvíce mě překvapil Hubáček, který se hlásil už mezi první tři střelce. Řekl jsem mu, ať ještě chvíli počká. Po zápase jsem se mu omluvil. Ale máme v týmu na nájezdy lepší střelce."

Milan Razým (Plzeň): "Utkání přineslo určitě vynikající hokej se spoustou kladů. Měl vysoké tempo a divákům i v televizi se musel líbit. My jsme dlouho tahali za delší konec, měli jsme převahu. Nakonec zápas skončil zaslouženou remízou. V nájezdech jsme si tak dlouho pohrávali se ziskem druhého bodu, až jsme jej ztratili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články