Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hokejové ohlasy: Hovi opět zářil

Liberec - Hokejový brankář Sasu Hovi předvedl na ledě Liberce výborný výkon, zlikvidoval 42 střel domácích hráčů, ale Kometě Brno k bodům nepomohl. Bílí Tygři porazili moravský tým 2:1 a finský gólman tak měl po zápase ke spokojenosti daleko. "Mě osobní statistiky nezajímají. Dneska jsme si sem jeli pro nějaké body, a nemáme žádný. Škoda, že se nám nedařilo střelecky, šance jsme si nějaké vypracovali, ale na jeden gól se venku těžko získávají kýžené body," řekl Hovi novinářům po zápase.

Sasu Hovi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Přesto nechybělo mnoho a hostující brankář v zapase neodehrál víc než necelých pět minut první třetiny. Hned na začátku se totiž dostal do kolize s agilním útočníkem Kicou. Po srážce zůstal několik minut ležet otřesen na ledě, zatímco liberecký útočník dostal "naloženo" od brněnského obránce Juraje Valacha.

"Určitě nebylo příjemné hned po pár minutách zápasu dostat se do takové kolize. Popravdě řečeno, ani jsem to pořádně neviděl. Dostal jsem tělem od soupeře do zad a na hlavu. Poté jsem jen ležel několik minut na ledě a měl před očima černo. Naštěstí se mi podařilo vstát a já se ujistil, že mohu pokračovat v zápase," oddechl si. Dalším nepříjemným momentem zápasu byl zpožděný úvod druhé třetiny, kdy na stadionu na 15 minut vypadla světla nad ledem.

"Tohle se bohužel občas stává, jen v moderních arénách to nebývá tak časté. Pro hráče je taková situace mnohem obtížnější, jelikož se musejí udržet v herním tempu pouhým bruslením na ledě, což není vůbec snadné," uvedl Hovi, který se proto stále rozcvičoval. Více než pauza mu ale vadila skutečnost, že na začátku se všechna světla rozsvítit nepodařilo. "Ne všechna fungovala na sto procent. Proto jsem jel okamžitě za rozhodčím, že bych nerad dostal branku kvůli nedostatečnému osvětlení. Naštěstí mi dal za pravdu," dodal Hovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články