Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hokejové ohlasy: Dobové dresy přinesly Vítkovicím štěstí

Ostrava - Jednoznačným vítězstvím 5:0 nad Brnem podtrhli hokejisté Vítkovic oslavu třicátého výročí zisku mistrovského titulu. Jako kdyby jim střeleckou i herní pohodu vrátily červené retro dresy, ve kterých Vítkovice získaly v roce 1981 zatím poslední trofej pro vítěze nejvyšší soutěže. Do programu oslav ideálně zapadla hladká výhra po takřka exhibičním výkonu, kterou sledovalo osm tisíc diváků. Soupeř bojující o účast v play-off byl proti své vůli odsouzen do role komparsistů.

"Jsme rádi, že se to povedlo a oslavy vyšly. Vysoké vítězství, vychytaná nula, velká spokojenost," pochvaloval si vítkovický útočník Jiří Burger, který celkový dojem vylepšil dvěma góly a stejným počtem přihrávek. Nebyl jen u první branky Petera Húževky.

Vítkovice se v poslední době potýkají s poklesem formy, ale jako kdyby jim pohodu vrátily repliky dobových dresů z roku 1980 v červeném provedení s modrobílými doplňky. Samozřejmě bez jakýchkoliv reklam. "Mohli bychom v nich klidně hrát i příště," usmál se Burger. "Mně se ty dresy strašně moc líbí, jsou opravdu pěkné. Hrálo se v nich dobře," dodal kapitán týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice - Brno

Jiří Burger:

"Z toho zápasu jsme měli obavy, protože se poslední dobou trápíme a Brno hrálo skoro o všechno. Ale podali jsme parádní zodpovědný výkon s velkým nasazením a zaslouženě jsme vyhráli."

Dobře se vítkovickým fanouškům dívalo i na Burgerův gól z 21. minuty, při kterém si pohrál s dvěma brněnskými beky a překonal Jiřího Trvaje. "Po první kličce už jsem chtěl střílet, ale objevil se tam ještě jeden hráč, tak jsem si to stáhnul do strany a se štěstím tam ta střela propadla," popsal Burger gólový okamžik. Věří, že suverénní výkon proti Kometě tým znovu nastartuje a v závěru základní části uhájí postavení v první čtyřce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články