Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejové ohlasy: Bartek třemi body ukončil slávistickou sérii

Praha - Nejvyššího vítězství od finálové série ročníku 2002-2003 dosáhli hokejisté Pardubic na ledě pražské Slavie, která předtím doma vyhrála šestkrát za sebou. Tehdy vyhráli stejným poměrem 5:1 a vyrovnali stav finále play off na 3:3, ale z titulu se nakonec radoval soupeř. V předsilvestrovském utkání Pražany po všech stránkách zcela jasně předčili i díky dvěma gólovým trefám útočníka Martina Bartka. Ten načal i zakončil brankový účet Eatonu.

První gól slovenského forvarda byl však z kategorie kuriózních vzhledem k tomu, že přišel jen pár vteřinek poté, co sám rozezvučel předchozí ranou tyčku slávistické branky. "Tohle se mi opravdu ještě nestalo. Bylo to rychlé a nastartovalo mě to. Myslím, že i mužstvo," řekl Bartek. První přesilovka, první gól, lepší start než vedení od páté minuty si ani nemohli hosté přát. "Nedá se říct, že by nám to Slavia usnadnila. Chtěli jsme dát rychle góly, což se podařilo. Měli jsme tři šance, dali tři góly a pak už se hrálo snadněji," doplnil.

Kromě dvou tref přidal slovenský forvard i asistenci a se 30 body ze 35 zápasů za 13 branek a 17 asistencí je jednoznačně nejproduktivnějším hráčem týmu. Dvě třetiny z nich přitom získal na kluzištích soupeřů. "Momentálně to tak vychází. Venku se mi možná hraje lépe, protože domácí se tlačí do útoku a my čekáme na brejky," vysvětlil Bartek.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Slavia Praha - HC EATON Pardubice
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články