Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejové MS se bude hrát každý rok, od příštího roku i evropská klubová soutěž

Cascais (Portugalsko) - Mistrovství světa v hokeji se bude i nadále hrát každý rok a bude se jej účastnit šestnáct týmů. Ve svém zahajovacím projevu na 137. kongresu Mezinárodní hokejové federace (IIHF) to uvedl její prezident René Fasel. Řekl také, že již v nadcházející sezoně 2014/15 by měla být obnovena mezinárodní evropská klubová soutěž.

René Fasel
zdroj: ČT sport

"Světové šampionáty se budou i nadále konat každý rok, i v olympijském roce. Turnaje budou začínat na začátku května, v olympijské sezoně se jejich termín posune," uvedl Fasel, který ale nevyloučil, že by mohlo být pozměněno herní schéma turnaje.

V předešlých dvou letech byli kvůli tomu, že se MS konalo ve dvou zemích, účastníci rozděleni do dvou osmičlenných skupin. Předtím se hrálo ve čtyřech čtyřčlenných. "Budeme o tom jednat s naším marketingovým partnerem," řekl Fasel. Čtvrtfinálové souboje se ale budou hrát s ohledem na sportovní hledisko "křížem".

Fasel se ve svém projevu vyjádřil i k obnovení klubové soutěže, jejímž základem by měla být podle dřívějších informací European Trophy. "Doufáme, že se v příštích týdnech všechno dojedná a vznikne konkurenceschopná a životaschopná soutěž," uvedl prezident IIHF. Dřívější projekt Ligy mistrů zkrachoval po jedné sezoně v roce 2009.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články