Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hokejové extralize hrozí další skandál

Třinec - Hokejové extralize hrozí další skandál. Třinec údajně chybně zaregistroval útočníka Martina Adamského, jenž do klubu přišel v létě z Plzně. Informovala o tom TV Nova. Vedení hokejistů Třince vlastní pochybení zcela odmítá a na jeho stranu se postavil i ředitel soutěže Stanislav Šulc, který připustil, že chyboval on sám a ne slezský klub. Při přestupu Adamského z Plzně do Třince mělo dojít k záměně dokumentů "ohlášení přestupu" a "prohlášení o postoupení hráčské smlouvy". Přestup by tím pádem mohl být považován za neplatný a kauza by mohla skončit jako v nedávných případech Plzně, Kladna a Mladé Boleslavi odebráním bodů. Útočník letos zasáhl do všech 42 utkání.

Třinecký klub vlastní pochybení absolutně odmítá. Podle vedení Ocelářů byla smlouva Adamského před sezonou řádně zaregistrována, došlo i k vyrovnání s jeho bývalým klubem a varianta, že by nastoupil za Třinec neoprávněně, je proto neodůvodněná. "Pro nás je směrodatné, co řekl pan Šulc, a podle něj je všechno v pořádku. Hovořili jsme spolu na toto téma několikrát," řekl generální manažer klubu Pavel Marek.


Mluvčí klubu Ivo Pullmann uvedl, že Třinec před zahájením extraligové sezony poskytl řídícímu orgánu soutěže podklad, na jehož základě byl potom hráč zaevidován. "Rovněž jsme na tomto dokladu obdrželi výslovné potvrzení, že hráč Martin Adamský je počínaje 6. září 2010 oprávněn za náš klub nastoupit. Evidenční změna u tohoto hráče tedy nastala před zahájením tohoto ročníku extraligy," uvedl Pullmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Kdo pochybil při registraci Adamského?



Pokud jsou třinecké argumenty pravdivé a došlo k pochybení, všechny indicie ukazují na Šulce. "Teoreticky by ty formuláře zaměnit jít neměly, ale vím, že v minulosti se to mnohokrát stalo. Někteří funkcionáři dodnes rozdíl mezi oběma dokumenty nechápou," uvedl Šulc.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články