Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejová Sparta buduje nový tým. Spoléhám na všechny, prohlásil Kalous

Praha – Jiří Kalous, nový trenér hokejistů Sparty, musí na začátku letní přípravy řešit především otázku, jak se vypořádat s množstvím odchodů. Věří, že v silách nově příchozích hráčů je ofenzivní opory z loňské sezony nahradit. Sám k tomu má přispět nejen jako vládce střídačky, ale také z pozice sportovního manažera.

Jiří Kalous
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Kádr Pražanů opustilo po skončení "stříbrné" sezony kromě jiných kvarteto z první pětice kanadského bodování týmu po základní části: Daniel Přibyl, Jan Buchtele, Robert Sabolič a Curtis Hamilton. Otázkou zůstává, zda lze tolik bodů, jež zmínění produkovali, plnohodnotně nahradit.

"To oslabení je citelné, ale hráči, kteří přišli, jsou hodně kvalitní. A my věříme, že budou splňovat roli, kterou od nich očekáváme. Spoléhám na všechny, na celý tým. Není to o tom, že bychom spoléhali na jednotlivé hráče. Musíme podávat opravdu týmové výkony a ten výkon rozložit na celý tým," zdůraznil Kalous v rozhovoru s novináři.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalous: Práce, kterou budu odvádět, patří Spartě

Obraz hry nijak zásadně měnit nehodlá. U Sparty má být k vidění kombinace, ale i velký důraz před brankou. "Chceme udržet tu sílu kombinace, sílu na puku, ale také chceme, aby tam byl drajv do brány. V tom se asi nebudeme moc lišit od ostatních týmů," uvedl Kalous. Kromě pozice trenéra vykonává i roli sportovního manažera, kterou opustil Patrik Martinec.

Problémy mu to ale nedělá, i když se v podobné dvojroli ocitá poprvé. "Soustředím se teď na trenérství. Jako manažer jsem teď měl dva měsíce, kdy jsme dotahovali některé smlouvy. Většina týmu byla pod kontraktem, pár hráčů se udělalo, jen jsem se akorát zorientoval trošku víc v přestupních řádech a všem, co se týká hostování a všem tom papírování. Teď už ta hlavní činnost bude ale zase trenéřina," vylíčil Kalous.

Přestože působil ve špičkových klubech, jako jsou Slavia, Liberec a Třinec, ale také ve Lvu Praha v KHL a již i jako reprezentační asistent, nabídky trénovat Spartu si hodně váží. "Sparta je historický klub a já jsem moc rád, že tady mohu pracovat. Jsem rád, že ta šance přišla. Věřím, že se splní to, co si přeju, tedy aby Sparta byla úspěšná. Budeme chtít vyhrát každý zápas, ale teď se plně soustředíme na úvod extraligy a Ligu mistrů," podotkl Kalous.

Poté, co v minulé rozehrané sezoně nuceně opustil Třinec, měl více času a prostoru sledovat ostatní mužstva. "Chci navázat na práci, která se tu dělala. Protože se dělala hodně dobře. Sparta hrála krásný útočný hokej a střílela hodně branek. Spíše než herní věci jsem sledoval jednotlivé hráče, abych si o nich udělal podrobnější obrázek," uvedl Kalous.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články