Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejová Slavia získala gólmana Kopřivu z Kladna

Praha - Vedení hokejistů Slavie se rozhodlo vyřešit palčivou otázku obsazení brankářského postu angažováním Miroslava Kopřivy z Kladna. Vedle gólmana s reprezentačními zkušenostmi míří do pražského týmu také obránce Petr Kuboš a útočníci Daniel Branda, Juraj Štefanka a Lukáš Krenželok. Ofenziva červenobílých naopak nečekaně ztratila jednu z klíčových postav uplynulé sezony Tomáše Kůrku.

Šestadvacetiletý Kopřiva by se měl ve Slavii vážně ucházet o post týmové jedničky a pokusit se oživit svou slibně se vyvíjející kariéru, která ovšem nabrala opačnou tendenci poté, co se těsně nevešel do reprezentačního týmu pro loňské mistrovství světa ve Švýcarsku. "Zůstává u nás i Robert Slipčenko, na něhož jsme uplatnili opci. Se Standou Nerudou jsme ale smlouvu neprodloužili," uvedl hlavní kouč a zároveň generální manažer Slavie Vladimír Růžička.


Z kádru semifinálového přemožitele Vítkovic posílí řady Slavie bek Kuboš a útočníci Štefanka s Krenželokem. Po několika měsících se vrací také další forvard Branda. Ten ve Slavii zahájil ve velkém stylu poslední extraligovou sezonu, v 19 zápasech si připsal 16 kanadských bodů, ale poté se obě strany nedohodly na prodloužení hostování a zkušený útočník se přesunul do Kladna.

Překvapením je Kůrkův odchod. V klubu byl druhý nejproduktivnější hráč týmu po Romanu Červenkovi na hostování z Českých Budějovic, ale podle původních záměrů měl zůstat i nadále, na čemž se hráč předběžně dohodl s trenérem Růžičkou. Na podpis nové smlouvy ale nakonec nedošlo, Kůrka si tak bude hledat angažmá jinde. 

Vedle velkých změn, které se v kádru poraženého semifinalisty letošního play-off odehrály a zahrnují již devět odchodů, Slavia také prodloužila smlouvy se stávajícími hráči. Nejméně na další dva roky se klubu upsali beci Petr Kadlec, Pavel Kolařík, Vladimír Roth a útočníci Jiří Doležal, Vladimír Růžička mladší, Tomáš Svoboda a navrátilec z hostování v Českých Budějovicích Tomáš Micka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články