Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejová Slavia je na prodej, Benýškové odcházejí. Zareaguje Růžička?

Praha - Hokejová Slavia Praha je na prodej. Bratři Richard a Ladislav Benýškové rezignovali na funkce v představenstvu a přestože pod hlavičkou akciové společnosti OIN Gama vstupovali do klubu před více než rokem s velkými plány, nyní nabízejí 69,9 procenta akcií k prodeji. Pozice většinového vlastníka se vzdávají v reakci na vyhrocenou situaci, kterou rozdmýchal odchod trenéra a zároveň sportovního manažera Vladimíra Růžičky k hokejové reprezentaci.

Slavící hokejisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Pro hokejovou veřejnost je ústředním tématem HC Slavia Praha. Jde o vděčné téma, které se vystupňovalo odchodem trenéra Růžičky k národnímu týmu a jeho následnými vyjádřeními, na něž dostává v médiích velký prostor. Na druhou stranu každé mé vyjádření je zpochybněno a následně i otočeno proti mně a vůči klubu," uvedl Richard Benýšek. "Je to z našeho pohledu neudržitelný stav, kdy nejsme schopni se jako investoři bránit, aby to klubu neškodilo," uvedl Benýšek, jenž převzal majoritní podíl v klubu s bratrem Ladislavem, bývalým vynikajícím obráncem a dvojnásobným mistrem světa.

Přestože si loni v březnu pochvaloval, jakou obchodní značku získal, nyní se chce Slavie zbavit. Výsledek tohoto kroku je však nejistý, neboť o necelých 70 procent akcií se musí nejprve někdo přihlásit a odkoupit je. "Pořád jsem akcionářem, dokud Slavii někdo nepřevezme," prohlásil Benýšek. Prioritně musí akcie nabídnout podnikateli Vladimíru Pitterovi (firma Merit Asset), členovi představenstva s třicetiprocentním podílem akcií. "To jsem také učinil," potvrdil Benýšek, jehož představa je taková, že by se do klubu vrátil majetkově právě Růžička.

"Učinili jsme veřejnou nabídku, která je časově omezená. Přemýšlím, jaký časový prostor musíme zúčastněným dát. Říká se na nezbytně dlouhou dobu. Řekněme měsíc. Pokud ten zájem nikdo neprojeví, očekávám, že po tom sáhne Vladimír Růžička. S Vladimírem Pitterem se ale označovali za kamarády, tak věřím, že to nebude problém," prohlásil Benýšek. Od Růžičky chce, aby tak dokázal, jak moc velkým je klubistou a slávistickým srdcařem, za něhož se olympijský šampion z Nagana označuje.

Benýšek mu prý nevyčítá přechod na reprezentační střídačku, ale okolnosti, které ho provázely. Včetně zpráv o tom, že kdyby kouč nepřevzal národní tým, měl po sezoně namířeno do bratislavského Slovanu. I přes platnou smlouvu se Slavií do roku 2016. "Po tom všem mu chceme dát šanci ukázat, jak to s klubem myslí. Jaký je to opravdu slávistický srdcař. Nabízíme mu celý náš akcionářský podíl za stejných podmínek, za kterých jsme ho při vstupu do klubu získali. Podmínky zná. K tomu chceme doložení, že má zajištěné finanční zdroje na odehrání příští sezony, které jsme museli doložit i my. To samozřejmě platí i pro jiné zájemce o klubové akcie," uvedl Benýšek.

Je nám líto, video expirovalo.
Benýšek Růžičkovi nabízí Slavii k odkupu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články