Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Hokejová reprezentantka Pejšová podepsala v Bostonu smlouvu na tři roky

Další česká hokejová reprezentantka bude hrát zámořskou profesionální hokejovou PWHL. Daniela Pejšová, nejvýš draftovaná Evropanka v červnové volbě soutěže, která je obdobou mužské NHL, podepsala ve svém novém klubu Bostonu tříletou smlouvu. Jednadvacetiletá obránkyně bude hráčkou letošního finalisty premiérového ročníku soutěže do konce sezony 2026/27. Klub z hlavního města amerického státu Massachusetts oznámil uzavření smlouvy na webu PWHL.

Daniela Pejšová
zdroj: Reuters autor: Jonathan Ernst

Dvojnásobnou bronzovou medailistku z mistrovství světa Pejšovou si Boston vybral ve druhém kole jako celkově sedmou hráčku v pořadí. "Daniela je výbušná a dynamická obránkyně se zanícením pro hru, od přírody bojovnice," uvedla generální manažerka Danielle Marmerová.

"Těším se, až obléknu zelenobílé dresy, a udělám všechno pro to, abych co nejlépe reprezentovala Boston na ledě i mimo něj. Za šanci hrát PWHL a podpis tříleté smlouvy jsem nesmírně vděčná," řekla Pejšová, dosavadní hráčka švédské Luley.

Červnovým draftem prošly také útočnice Klára Hymlárová, která už s Minnesotou podepsala dvouletou smlouvu, a Noemi Neubauerová (Toronto). V úvodním ročníku PWHL, jež má být obdobou mužské NHL, se představilo pět Češek: v mistrovské Minnesotě Denisa Křížová, v Ottawě pod vedením reprezentační trenérky Carly MacLeodové Kateřina Mrázová, Aneta Tejralová a Tereza Vanišová a v Montrealu Dominika Lásková. Nejlepší česká střelkyně v soutěži Mrázová s Tejralovou už v dosavadním působišti uzavřely kontrakt na další dvě sezony, Křížová na jednu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články