Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejová reprezentace získává tvar. Připojí se Šimek, Němec, Krejčík a Erat?

Praha - Z kádru hokejové reprezentace chystající se na mistrovství světa byli vyřazeni obránce Lukáš Klok a útočník Robert Říčka. Z finalistů extraligy má kouč Josef Jandač zájem o libereckého Radima Šimka a trio šampionů z Brna Ondřeje Němce, Jakuba Krejčíka a Martina Erata. Pokud by všichni oslovení hráči byli fit a souhlasili s pozvánkou, připojili by se k reprezentaci příští týden v Českých Budějovicích.

"Ještě jsme je ale neoslovili. Plánujeme, že to začneme zkoušet až dnes odpoledne," řekl Jandač po tréninku národního týmu. "Nechci ale říkat, že pojedou. Jsou v našem okruhu zájmu. Musíme zjistit jejich zdravotní stav," doplnil reprezentační kouč.

Zatímco Šimek v této sezoně za národní tým hrál, Němec, Erat a Krejčík ne. Vedení reprezentace tak musí také zjistit, zda mají zájem se o start na šampionátu poprat. To se týká hlavně Němce a Erata.

"Zatím jsme to nezjišťovali. Jsou to kluci, kteří mají nějaký věk, a respektujeme, že během sezony potřebují pauzu. Nepotřebujeme je vidět a zkoušet. Víme také, že musí mít nějakou roli," podotkl Jandač na adresu třiatřicetiletého mistra světa z roku 2010 Němce a o dva roky staršího Erata, jenž startoval na třech olympijských hrách a čtyřech MS.

Jandač nechtěl dopředu potvrdit, že oba zkušení hráči mají jisté místo v nominaci na šampionát, uvědomuje si však, že k nim musí přistupovat korektně.

"Například Martinovi bychom museli napasovat roli. V celém play-off se mi hodně líbil. Splnil roli lídra, který bojoval pro mužstvo, a bylo to vidět. Nesbíral extra kanadské body na začátku, ale to je podružné. Bylo na něm vidět, jak dře, rve se, a Kometě hrozně pomohl," uvedl Jandač na adresu útočníka, jenž má na kontě přes 900 utkání v NHL a v roce 2015 se vrátil do Evropy.

Zapojení nových hráčů ovlivní i situaci ohledně dalších možných posil. Vedení reprezentace je stále v kontaktu s obráncem Radkem Gudasem z Philadelphie, jenž neprošel výstupními lékařskými testy, ale stále jedná o možném startu na MS. Jasno by mělo být do pátku.

V hledáčku je Kempný a další hráči z AHL

Vedle toho Jandač a spol. sledují i Michala Kempného, jehož Chicago je v play-off NHL nečekaně na pokraji vyřazení. Ve středu skončilo Calgary s útočníkem Michaelem Frolíkem a již dříve zástupci národního týmu avizovali, že z nižší AHL jsou v kontaktu s Vojtěchem Mozíkem, Dominikem Simonem a Jakubem Vránou. Z Česka je poté stále ve hře případné povolání Michala Vondrky z Chomutova.

Před závěrečným turnajem seriálu Euro Hockey Tour se k týmu nově připojí i obránce Jakub Kindl z Floridy, útočníci Jakub Voráček z Philadelphie a dvojice z Magnitogorsku Jan Kovář, Tomáš Filippi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články