Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejová reprezentace sehraje před MS 18 zápasů

Praha - Osmnáct zápasů sehraje česká hokejová reprezentace během sezony před květnovým mistrovstvím světa ve Stockholmu. Dvanáct duelů čeká svěřence trenéra Aloise Hadamczika na čtyřech turnajích tradiční Euro Hockey Tour proti týmům Švédska, Finska a Ruska. V dubnu pak tým odehraje šest zápasů Euro Hockey Challenge: ve dvou utkáních přivítá Lotyšsko, na dva duely se vydá do Německa a doma a venku se utká se Slovenskem.

"Budeme obhajovat vítězství v Euro Hockey Tour i v Euro Hockey Challenge a především bronzové medaile z mistrovství světa. Máme na co navazovat, chceme být samozřejmě ještě lepší, ale v konkurenci ostatních to nebude nic jednoduchého," řekl na tiskové konferenci v Praze prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Do sezony vstoupí český tým příští týden, kdy ve středu hraje v Liberci proti Švédsku. To bude až do dubna jediné vystoupení v domácím prostředí. Vstupenky jsou k dostání v rozmezí od 190 do 390 korun a vítěz fanouškovské soutěže může získat zájezd pro dvě osoby na utkání s národním týmem do Švédska.

Národní tým bude v sezoně nosit na dresech logo připomínající patnácté výročí zisku zlatých medailí na olympijských hrách v Naganu.

Doma se pak reprezentace utká před vlastním publikem v dubnu dvakrát s Lotyši, jednou se Slováky a pak s tradiční trojicí protivníků na Českých hokejových hrách, závěrečném turnaji Euro Hockey Tour. "Místa ještě nejsou určená. Dohodneme se tak, aby to mělo logiku a bylo to atraktivní jak pro naši reprezentaci, tak pro fanoušky," doplnil Král.

Program zápasů české hokejové reprezentace v sezoně 2012/13:Turnaj Karjala (Euro Hockey Tour): 7. listopadu: Česká republika - Švédsko (Liberec), 9. listopadu: Finsko - Česká republika (Turku), 10. listopadu: Česká republika - Rusko (Turku).Channel One Cup (Euro Hockey Tour): 13. prosince: Finsko - Česká republika (Finsko), 15. prosince: Rusko - Česká republika (Moskva), 16. prosince: Česká republika - Švédsko (Moskva).

Oddset Hockey Games (Euro Hockey Tour): 7. února: Švédsko - Česká republika (Malmö), 9. února: Česká republika - Finsko (Malmö), 10. února: Česká republika - Rusko (Malmö).

Euro Hockey Challenge: 4. dubna: Česká republika - Lotyšsko (ČR), 5. dubna: Česká republika - Lotyšsko (ČR), 12. dubna: Německo - Česká republika (Německo), 13. dubna: Německo - Česká republika (Německo), 18. dubna: Česká republika - Slovensko (ČR), 21. dubna: Slovensko - Česká republika (Slovensko).

České hokejové hry (Euro Hockey Tour): 25. dubna: Česká republika - Finsko (ČR), 27. dubna: Česká republika - Švédsko (ČR), 28. dubna: Česká republika - Rusko (ČR).

Mistrovství světa ve Stockholmu: 3. května: Česká republika - Bělorusko, 4. května: Švédsko - Česká republika, 6. května: Česká republika - Švýcarsko, 9. května: Česká republika - Dánsko, 10. května: Česká republika - Slovinsko, 12. května: Česká republika - Kanada, 14. května: Česká republika - Norsko. Čtvrtfinále, semifinále a zápasy o medaile se hrají také ve Stockholmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články