Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejová reprezentace přivítala na srazu Jágra

Praha - Bez gólmanů Marka Schwarze, Jakuba Štěpánka a obránce Angela Krsteva, kteří se vydali s druhým týmem na duel se Slovenskem, a také bez útočníka Petra Čajánka se sešla česká hokejová reprezentace v pražské O2 Areně před nadcházejícím Channel One Cupem. Poprvé v sezoně se na srazu hlásil trenérovi Vladimíru Růžičkovi před zápasovou generálkou před únorovými olympijskými hrami ve Vancouveru hvězdný útočník Jaromír Jágr. Český tým má na programu před čtvrtečním vstupem do turnaje ve středu dva tréninky. V pátek odletí do Moskvy, kde v sobotu změří síly se Švédskem a v neděli s Ruskem.

Večerní trénink vedle tria, které se k týmu připojí ve středu po zápase v Košicích, vynechal i Čajánek, jenž se po dnešním příletu z Petrohradu přidá k mužstvu až večer v hotelu. Obnovenou souhru s Jágrem z posledního mistrovství světa tak budou pilovat až od středy ještě společně s Jiřím Hudlerem.

"Chci, aby tak hráli první zápas, ještě bych pak rád vyzkoušel vedle Jardy Jágra Romana Červenku," řekl Růžička k hledání ideálního centra pro oporu Omsku před olympiádou. Při Čajánkově absenci se dnes proháněl na ledě s Jágrem a Hudlerem Zbyněk Irgl z Jaroslavle, který by měl být podle Růžičkových plánů ve čtvrtečním úvodním utkání turnaje v O2 Areně proti Finsku jen v roli třináctého útočníka.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Vladimíra Růžičky

Čajánek by měl v elitní formaci plnit především defenzivní práci za svými ofenzivně laděnými parťáky. "Je zvyklý hrát dozadu, Jarda s Jirkou zase více dopředu," podotkl Růžička s tím, že chce vyzkoušet i variantu s dvěma útočníky více defenzivně zaměřenými při Červenkově zařazení.

Za gólmany, kteří se podělili rovnoměrně o čas v přípravném utkání na Slovensku, zaskočili na tréninku Růžičkovi svěřenci ze Slavie Stanislav Neruda a také Milan Hnilička, trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana. Růžička si raději vzal gólmany na jeden večer na výpomoc, než aby povolal více brankářů na celou akci. "Chtěli jsme, aby si oba zachytali na Slovensku půlku zápasu. Potom nastoupí jeden z nich ve čtvrtek, druhý v sobotu a pak se rozhodneme, koho tam dáme v neděli," vysvětlil Růžička.

Růžička: Do Vancouveru pojedou asi dva hráči z extraligy

"Spoléhám na to, že jeden zápas hrajeme doma. Je to určitá výhoda," řekl k vyhlídkám před turnajem Růžička. Doma mužstvo okolo Jágra zřejmě požene úplně zaplněná O2 Arena.

Reprezentační kouč nechtěl prozradit, jaký okruh hráčů z generálky na Vancouver má šanci se do nominace na olympiádu prosadit. "Určitě pojedou nějací hráči z Evropy a asi dva z extraligy," podotkl Růžička s tím, že hokejisté z NHL mají výhodu, že se nemusí adaptovat na tamní podmínky. "V Kanadě se bude hrát na malém hřišti, s větším obranným pásmem. Plno hráčů z Evropy s tím nemá zkušenost. Do turnaje se půjde po jednom společném tréninku. Pro hráče, kteří tam hrají, je to určitě výhoda," dodal.

Milan Hnilička
zdroj: ČTK autor: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články