Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hokejová reprezentace před světovým šampionátem posiluje

Pět nových hráčů se přidá k hokejové reprezentaci, která se chystá na květnový světový šampionát v Dánsku. Až v úterý se k týmu připojí obránci Michal Moravčík s Davidem Skleničkou z Plzně a útočník Dominik Kubalík z Ambri-Piotty. V pražské Tipsport Aréně se už o den dříve hlásili obránce Michal Jordán z Chabarovsku a útočník David Kaše ze švédské Mory. Naopak chyběl zraněný bek Vojtěch Mozík.

Roman Červenka a Dominik Kubalík
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Vojta Mozík doléčuje zranění. Je ve spojení s doktory a uvidíme, dali jsme mu pár dní, aby se to nějak ustálilo. Nejde o zranění, kvůli kterému bychom ho měli škrtnout, takže čekáme, jak se to vyvine," řekl na srazu asistent kouče Jaroslav Špaček. Připraveni k tréninku už jsou také další obránci Jakub Galvas, Adam Polášek a Ondřej Vitásek, kteří léčili zranění po zápasech se Švýcarskem v Příbrami.  

Trenéři také počítají už pro turnaj Carlson Hockey Games v příštím týdnu v Pardubicích s brankářskou jedničkou z únorových olympijských her v Pchjongčchangu Pavlem Francouzem. Opoře Čeljabinsku skončila klubová sezona ve čtvrtek po vyřazení v semifinále KHL s Kazaní. "Měl by přijet do Pardubic a zasáhnout do turnaje," potvrdil Špaček očekávanou posilu.  

Zato ještě není jasno, jak to dopadne s nejproduktivnějším hráčem extraligy Milanem Gulašem, který si před olympiádou poranil koleno, ale play-off v dresu Plzně stihl. Stejně tak o jeho spoluhráči z útoku, nejlepším střelci základní části Tomáši Mertlovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentaci posílili Kaše a Jordán

"Byli v Plzni lídry týmu, hráli opravdu hodně a nevím, jestli mají ještě motivaci, aby chtěli hrát. Dáme jim pár dní volno, budeme s nimi v kontaktu a pak se uvidí. Chtěli bychom mít jasno, než odjedeme do Francie," řekl Špaček. Zájem měli trenéři i o dalšího plzeňského útočníka Davida Stacha. "Uvažovali jsme o něm, ale jde na operaci a sezona pro něj skončila," uvedl Špaček.

Tým v pondělí trénoval v tomto složení: Pyrochta, Jordán, Klok, Polášek, T. Pavelka, Hrbas, Vitásek, J. Galvas - Nestrašil, R. Hanzl, Stránský - D. Kaše, Kousal, Birner - Orsava, A. Musil, D. Šťastný - Kaut, Tomášek, Ordoš - Řepík, Horák, Červenka.

Nominace českých hokejistů na přípravu před MS v Dánsku:

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL).

Obránci: Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Michal Moravčík, David Sklenička (oba Plzeň), Jakub Galvas (Olomouc), Tomáš Pavelka (Sparta Praha), Filip Pyrochta (Liberec), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL), Adam Polášek (Soči/KHL), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk/KHL).

Útočníci: Martin Kaut, David Tomášek (oba Pardubice), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg-Gottéron/Švýc.), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk/KHL), Jan Ordoš (Liberec), Jakub Orsava (Mladá Boleslav), Michal Řepík (Sparta Praha), David Šťastný (Zlín), Roman Horák (Podolsk/KHL), David Kaše (Mora/Švéd.), Robert Kousal (Davos/Švýc.), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Adam Musil (San Antonio/AHL), Matěj Stránský (Čerepovec/KHL).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články