Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Hokejová osmnáctka prošla na Hlinka Gretzky Cupu do finále

Hokejoví junioři v semifinále Hlinka Gretzky Cupu porazili Švédsko 5:1 a postoupili do finále. O zlato se, stejně jako před rokem, utká reprezentace s výběrem Kanady. "Odehráli jsme dvě perfektní třetiny," hodnotil utkání asistent trenéra Radek Bělohlav. Přímý přenos finále Česko "18" – Kanada "18" sledujte na ČT sport Plus v noci ze soboty na neděli od 02:00.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih semifinále Hlinka Gretzky Cupu Česko – Švédsko

Svěřenci trenéra Davida Čermáka uspěli i ve čtvrtém zápase na turnaji. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Vít Záhejský, dva kanadské body za branku a asistenci si připsal Adam Benák. Gólman Ondřej Štěbeták zlikvidoval 18 z 19 střel soupeře a i při svém třetím startu v Edmontonu inkasoval jen jednu branku.

"Myslím, že jsme to opravdu zlepšili. Každý tam nechal vše a bylo to vidět," uvedl obránce Tomáš Malínek pro web českýhokej.cz. "Hráli jsme perfektně, byl to týmový výkon. Jsem za to rád, protože ti kluci – to je parta neskutečná. Skvělé vítězství," doplnil bek pražské Sparty, autor vítězné branky.

Český tým potřetí ze čtyř zápasů v Edmontonu prohrával 0:1, když v 11. minutě otevřel skóre nejproduktivnější hráč turnaje Klingsell. Čermákův výběr ale třemi góly, dva z nich byly v přesilovce, ve druhé třetině otočil vývoj utkání. Ve třetí části poté Švédové dvakrát inkasovali při závěrečném risku bez brankáře.

"Odehráli jsme parádní dvě třetiny. Hlavně druhá byla taková, jak by to mohlo a mělo vypadat. V první třetině jsme udělali chybu, kterou jsme dokázali později napravit a zápas jsme naklonili na svoji stranu," zhodnotil duel Bělohlav.

Výsledky Hlinka Gretzky Cup hokejistů do 18 let

Semifinále:

Česko – Švédsko 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Branky: 34. a 59. Záhejský, 23. Benák, 31. Malínek, 60. Šámal – 11. Klingsell.

Kanada – USA 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Zdroj
ČTK, českýhokej.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články