Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hokejová osmnáctka prohrála na úvod MS s Ruskem 1:4

Minsk - Čeští hokejisté do osmnácti let prohráli ve svém úvodním vystoupení v základní skupině B na světovém šampionátu v Minsku s Ruskem 1:4. Jedinou branku českého týmu vstřelil při přesilové hře na konci druhé třetiny útočník Michal Vachovec, který snížil na 1:2. Další zápas čeká svěřence kouče Jiřího Kopeckého ve středu, kdy se od 18:00 utkají v důležitém souboji se Slovenskem.

Hokej
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Čeští mladíci sice hráli první přesilovku v utkání, ale krátce po jejím skončení inkasovali v osmé minutě gól z hole Barbaševa. Favorizovaní Rusové měli i poté navrch, ale na druhou branku si museli i díky výborně chytajícímu Kašíkovi počkat až do poloviny zápasu, kdy se trefil Šalunov. Kopeckého výběr se však ještě do druhé přestávky dokázal vrátit do hry zásluhou úspěšně Vachovcovy teče 50 vteřin před sirénou při početní výhodě. Rusové však nepřipustili na své cestě za body absolutně žádné komplikace.

Ve třetím dějství přestříleli českého soupeře poměrem 17:3 a přidali také dvě branky - do střelecké listiny se zapsali Antipin a Namestnikov. Gólman Kašík si přes čtyři inkasované branky připsal 36 úspěšných zákroků.

V druhém dnešním utkání skupiny B si Finsko poradilo přesvědčivě s Lotyšskem 7:2. Hned na úvod šampionátu se velké překvapení zrodilo ve skupině A, v níž favorizovaná Kanada podlehla Švýcarsku 1:3. Nedařilo se ani druhému zámořskému gigantovi; obhájci zlata Američané sice vedli nad Švédy na začátku druhé třetiny 2:0, ale nakonec prohráli 2:4.

Skupina B hokejového MS do 18 let v Bělorusku:

Česká republika - Rusko 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 40. Vachovec (Jank, Frk) - 8. Barbašev (Berdnikov), 30. Šalunov (Kartajev, Berdnikov), 49. Antipin (Šalunov, Stepanov), 57. Namestnikov (Kuzněcov, Barbašev). Rozhodčí: Bauer (Něm.), Claesson (Švéd.) - Fluri (Švýc.), Goljak (Běl.). Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 2300.

Sestava ČR: Kašík - Žovinec, Lenoch, Valenta, Pavlík, Jank, Klimíček, Zámorský - Hanták, Uher, Dvořáček - Sekáč, Filippi, Stach - Vachovec, Holík, Frk - Herman, Koudela, Vlach - Kindl. Trenéři: Kopecký a Juřík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články