Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejová osmnáctka podlehla Finsku, ve čtvrtfinále se utká s USA

Minsk – V závěrečném utkání základní skupiny B podlehli čeští hokejoví reprezentanti mladší 18 let Finsku 3:4 po samostatných nájezdech. Celkem tak tým obsadil až třetí pozici s dvoubodovou ztrátou na druhé Rusko. V úterním čtvrtfinále proto čeká svěřence trenérů Jiřího Kopeckého a Jiřího Juříka duel se Spojenými státy. Finové, kteří skupinu vyhráli, naopak přímo postupují do semifinále.

Česko - Finsko
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Zpočátku se přitom zdálo, že se českým juniorům zápas vydaří. Už po 79 sekundách prostřelil Holík finského brankáře Iilahtiho. Finové naopak nedokázali při několika útocích překonat Kašíka. Češi měli příležitost zvýšit náskok v 11. minutě, kdy jeli Uher s Dvořáčkem ve dvou na jednoho, ale neuspěli.

Finové se poprvé trefili ve 23. minutě po dorážce Halinena. O dvě minuty později však v přesilové hře vrátil českému výběru vedení střelou od modré čáry Jank. Ve 34. minutě Sekáč střelou do levého horního rohu finské branky zvýšil na 3:1.

V závěrečné části však domácí junioři náskok ztratili. Ve 46. minutě se při Frkově vyloučení prosadil tvrdou ránou Mikael Granlund. V 56. minutě nevyužili šanci na zvýšení Dvořáček s Hantákem a vzápětí vyrovnal ze sólového nájezdu Partanen.

V prodloužení nevyužili Češi přesilovku a nájezdy neodvrátil ani Mikael Granlund, jehož vychytal Kašík. V rozstřelu jej ale překonal nejen Mikael Granlund, ale i Pulkkinen a Donskoi. Za český tým neuspěl nejdříve Holík a Stachův úspěšný pokus nestačil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články