Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hokejová osmnáctka padla v nájezdech, ale postupuje. Jsem na kluky pyšný, řekl trenér

Vyrovnaný boj prohráli čeští hokejisté do osmnácti let až v samostatných nájezdech. S výběrem pořádajících USA na mistrovství světa hráčů do 18 let podlehli 1:2. Ve skupině tak mají druhou těsnou porážku za sebou, získali ale čtvrtý bod. Díky výhře Ruska nad Německem 6:1 tak už má mužstvo kouče Jakuba Petra jistý postup do čtvrtfinále.

"Není to odměna, jakou bych si představoval. Ideálním scénářem by bylo devět bodů na kontě a vést skupinu, čemuž by se podle mě nikdo nemohl divit. Ale pojďme po postupných krůčcích a buďme skromní. To jsem také zhruba řekl klukům po zápase v kabině," uvedl Petr v hodnocení utkání.

Po úvodní důležité výhře 3:1 nad Němci a smolné porážce s Finy (5:6), proti nimž vedli 5:3, měli čeští mladíci dobře rozehraný i zápas s domácím favoritem. Střelecky ovládli úvodní dějství (18:8) a v končící 16. minutě šli také do vedení, když se zblízka prosadil Ryšavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová osmnáctka nestačila na USA

V brankovišti dostal poprvé na turnaji před Suchánkem přednost Šatný, který se musel vzápětí hodně ohánět, aby udržel těsné vedení po vyloučení úspěšného střelce. Ve 25. minutě na strážce české branky nevyzrál v obrovské šanci ani kapitán domácího týmu Savage. Vzápětí přečkali Češi i další oslabení.

Šatný držel čistý štít až do třetí třetiny. Do ní vstoupili Američané náporem, který korunoval vyrovnáním po ráně z kruhu Pastujov. Už po pár sekundách mohli mít Češi vedení zpět na své straně, jenže Jiříčkův pokus skončil pouze na brankové konstrukci.

Mbereka v brance USA nahradil vzápětí na příštích 11 minut Homer. V 55. minutě měli Češi k dispozici přesilovku, ale ve snaze o vítězný gól neuspěli. Jiříček navíc těsně před koncem základní hrací doby fauloval, ani Američanům se však nepodařilo rozhodnout. Krátce před koncem prodloužení je naopak znovu zachránila tyčka.

"Jsem na náš tým opravdu hrdý. Myslím, že jsme si zasloužili tenhle zápas vyhrát," prohlásil útočník Jakub Kos.

Na řadu tak přišly nájezdy. Altrichter, Szturc, Brabenec, Skuhrovec a ani Šapovaliv v poslední páté sérii neuspěli, zatímco Američané jednoho úspěšného exekutora ve svých řadách našli ve druhé sérii skóroval Hutson, který předtím nahrával na vyrovnávací gól.

Všichni víme, že Američané jsou historicky jedním z nejlepších týmů na šampionátech osmnáctek. Když jsme předchozí večer prohráli (s Finskem), byla to noční můra pro hráče i trenéry. A nejtěžší na tom všem bylo, že jsme se museli připravit zase na další utkání, vrátit kluky zase zpátky. I proto jsme se všichni krátce potkali ještě v noci kolem jedné hodiny," prozradil Petr. "Jsem na kluky vážně pyšný," dodal.

Skupina B (Frisco):

USA - Česko 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
43. Pastujov (Hutson), rozhodující sam. nájezd Hutson – 16. Ryšavý (Moravec, Altrichter).Rozhodčí: Holm (Švéd.), Judakov (Rus.) – Briganti (USA), Zunde (Lot.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1740.

Sestava ČR: Šatný - Moravec, Jiříček, Pinkas, Svozil, Šedivý, Ticháček, Špaček - Marcel, Szturc, Chmelař - Marha, Brabenec, Kos - Ryšavý, Altrichter, Moravec - Slavíček, Šapovaliv, Pajer - D. Skuhrovec. Trenéři: Jakub Petr, Tomáš Martinec a Radim Skuhrovec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články