Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejová NHL se bude od nové sezony hrát ve čtyřech divizích

New York - Hokejová NHL se nově bude hrát ve čtyřech divizích místo dosavadních šesti. Změnu formátu soutěže, ve které tak nově bude 16 klubů ve Východní konferenci a 14 v Západní, dnes schválila Rada guvernérů.

NHL
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Podle nového rozdělení se Detroit a Columbus přesunou do Východní konference, zatímco Winnipeg bude v Západní konferenci. Dallas, Minnesota a Colorado nadále zůstanou v Západní konferenci, budou však v divizích se soupeři z přijatelnějších časových pásem.

"Pro většinu klubů to je geograficky přijatelnější rozdělení, které navíc přinese ještě větší náboj k zápasům mezi tradičními rivaly," píše se v oficiálním prohlášení NHL.

Mezi další odsouhlasené změny patří také nový systém play-off, do kterého postoupí po třech nejlepších týmech z jednotlivých divizí a zbývající čtyři místa připadnou dvěma nejvýše umístěným celkům v konferencích. V současné době mají obě konference po třech divizích s pěti týmy, z nichž postupují do play-off v každé konferenci tři vítězové divizí a dalších pět nejlepších týmů.

Novinky, mezi které patří i skutečnost, že každý z 30 klubů se v průběhu sezony představí na všech stadionech, budou vyhodnoceny po sezoně 2015/2016. 

Nové složení konferencí a divizí NHL od sezony 2013/2014:

Západní konference:

Divize A: Anaheim, Calgary, Edmonton, Los Angeles, Phoenix, San Jose, Vancouver.

Divize B: Chicago, Colorado, Dallas, Minnesota, Nashville, St. Louis, Winnipeg.

Východní konference:

Divize C: Boston, Detroit, Montreal, Toronto, Buffalo, Florida, Ottawa, Tampa Bay.

Divize D: Columbus, Carolina, Washington, New Jersey, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články