Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejová exotika, ale dobrá dostupnost. Lotyšům s pořádáním MS nabídla pomoc sousední Litva

Litva nabídla sousednímu Lotyšsku pomoc s upořádáním hokejového mistrovství světa, které měl původně s Rigou na přelomu května a června hostit Minsk. Mezinárodní hokejová federace IIHF ale Bělorusku v pondělí šampionát kvůli špatné bezpečnostní situaci v zemi odebrala.

zdroj: Reuters autor: VASILY FEDOSENKO

"Litva ještě nikdy hokejové soutěže na takové úrovni nepořádala a teď máme historickou šanci. Je nutné tuto možnost prozkoumat a nabídnout Lotyšsku konkrétní pomoc," uvedla ministryně školství Jurgita Šiugždinieneová, do jejíž kompetence patří i sport.

Podle informací litevských médií se vláda ve Vilniusu touto otázkou zabývala už v pondělí. Pro potřeby hokejového šampionátu připadají v úvahu haly ve Vilniusu a Kaunasu.

Problematice odebrání spolupořadatelství světového šampionátu Bělorusku se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Nic o tom nevím. S litevskou stranou jsme žádná jednání nevedli," komentoval informace předseda lotyšského hokejového svazu Aigars Kalvitis pro agenturu Leta.

Rozhodnutí o podobě šampionátu je na mezinárodní federaci. Finálový turnaj se uskuteční buď jenom v Rize, nebo IIHF najde nového spolupořadatele. V úvahu připadají Dánsko či Slovensko.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaké jsou výhody Bratislavy jako potenciálního pořadatele MS 2021?
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články