Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejová dvacítka začala přípravu, která letos proběhne nejspíš jen v Česku

Nový kouč Karel Mlejnek si poprvé pozval adepty pro hokejovou reprezentační dvacítku. S vybranými hráči se připravuje na kempu v Rokycanech, kde spolu stráví celý týden. Další letní program týmu ještě realizační tým řeší. Kemp ve finském Vierumäki v druhé polovině července se totiž konat nebude a místo něj se juniorská reprezentace bude zřejmě připravovat opět v Česku.

Karel Mlejnek
zdroj: ČT sport

"Desetidenní kemp se čtyřmi zápasy ve Vierumäki kvůli celosvětové situaci nebude a chceme doladit teď v průběhu našeho kempu nebo případně v posledním týdnu v červnu program na červenec, který bude náhradní," řekl Mlejnek.

"Náhradní varianta je v Čechách a sehrát utkání se Slovenskem. Jsme v určitém kontaktu se Švýcarskem, které mělo také hrát ve Vierumäki. Dál bych se nedíval. Uvidíme, co nám ta kononavirová krize dovolí. Pak je samozřejmě v plánu na závěr srpna turnaj čtyř zemí v Čechách," doplnil nástupce Václava Varadi, který v uplynulých dvou sezonách působil jako asistent Miloše Říhy u české reprezentace a vedl prvoligový Sokolov.

Na první soustředění pozval Mlejnek s asistenty Davidem Brukem a Pavlem Trnkou široký, dvaatřicetičlenný kádr včetně sedmnácti krajánků ze zámoří. "Bohužel i v době, kdy zasáhla celosvětová pandemie a hráči mohli být zdraví, tak máme ještě z minulé sezony nedoléčená zranění, proto omluvenky Michala Guta, Kuby Rychlovského a Honzy Mlčáka, který musel na urgentní chirurgický zákrok. Ale jsem rád, že jsme se sešli téměř kompletní a jsme s hráči v kontaktu," prohlásil Mlejnek.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Mlejnek pozval "dvacítku" na první kemp

Navíc někteří hráči mají úlevy kvůli maturitním zkouškám. "Naprosto respektujeme studijní povinnosti kluků. Každý se dokážeme vžít do situace, kdy jsme byli před maturitou. Marcel Barinka maturuje dneska, Lukáš Pařík ve středu a hned po maturitě se hlásí. Ve čtvrtek odjíždí na maturitu Ondra Najman," vyjmenoval třiačtyřicetiletý kouč.

S velkým počtem nominovaných trénuje tým dopoledne rozdělený na dvě skupiny, odpoledne je na programu vzájemný zápas. "Chceme se zabývat tím, abychom měli zvládnuté principy naší hry a její organizaci. Chceme být připravení na každý další zápas," podotkl Mlejnek, který si pochvaluje, že jeho asistenti mají bohaté zkušenosti s mládežnickým hokejem.

"Sám jsem chtěl kolegy, kteří mají obrovskou zkušenost s mládežnickými týmy. David Bruk to naprosto splňuje, Pavel Trnka byl na třech mistrovstvích světa. To jsou věci, které náš trenérský tým potřebuje. Všichni se podílíme na přípravě týmu, na organizaci hry, samozřejmě všechno zaštiťuju a všechno hráčům podávám já jako hlavní trenér. V následujících kempech bude mít David Bruk za úkol přesilové hry a Pavel Trnka oslabení," popsal rozdělení práce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články