Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejová dvacítka vstoupí do MS s brankářem Mazancem

Buffalo - S brankářem Markem Mazancem, který má největší zkušenosti ze seniorského hokeje, vstoupí dnes v noci česká reprezentace do mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Buffalu. Jejím prvním soupeřem bude nováček elitní divize Norsko, papírově nejslabší účastník skupiny B. Mazanec odchytal v této sezoně patnáct zápasů v extralize v dresu Plzně a trenér Miroslav Přerost se rozhodl, že na úvod turnaje vsadí právě na něj. "Nálada v týmu je dobrá, všichni se na zápas těší. Trenér Přerost má s norským hokejem zkušenosti, určitě nás dobře připravil," řekl Mazanec.

V minulosti se čeští junioři s Nory utkali celkem pětkrát a všechny zápasy vyhráli. Největší příděl staronový účastník šampionátu, který se mezi elitu vrátil po pěti letech, utrpěl v roce 1990, kdy prohrál 2:13. Český tým je favoritem i tentokrát.

"Máme jenom jednu možnost, dobře se připravit a Norsko porazit. Norové určitě budou hrát defenzivní hokej, dobře napadat, bránit střední pásmo, snažit se v něm získávat kotouče a zamezit nám v přechodu do útočného pásma," uvedl Přerost, který má za sebou trenérské angažmá v Lillehammeru.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejoví mladíci se utkají s Norskem
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články