Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hokejisty Vítkovic má po Hadamczikovi trénovat Trličík

Ostrava - Vicemistr hokejové extraligy z Vítkovic bude mít podle serveru Denik.cz nového trenéra. Koučování převezme po Aloisi Hadamczikovi trenér Mojmír Trličík, který byl naposledy asistentem v Kometě Brno. Šestačtyřicetiletý Trličík již v minulosti ve Vítkovicích působil a v roce 2002 s nimi jako Hadamczikův asistent pomohl vybojovat účast ve finále. Asistentem Trličíka má být podle serveru Denik.cz Zdeněk Moták.

Trličík spolupracoval s Hadamczikem také u reprezentační dvacítky, s níž získali v roce 2005 bronz na mistrovství světa, a dospělého národního týmu. V roce 2006 se tak podílel na zisku olympijského bronzu v Turíně. Vítkovický tým už Trličík v minulosti krátce vedl v prosinci 2007 jako záskok po odchodu Miroslava Fryčera. Jako hlavní kouč pak dostal šanci v Liptovském Mikuláši, kde skončil loni na podzim.

Alois Hadamczik oznámil konec svého působení ve Vítkovicích už před play-off, v němž jeho tým podlehl až ve finále v Pardubicích. Smlouvu má do konce dubna, takže vedení klubu se zatím k trenérské otázce nevyjadřuje. Hadamczik se může vrátit na pozici reprezentačního trenéra, kterého bude v pondělí volit vedení svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články