Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hokejisty Třince povedou v závěru sezony Marek s Kopřivou

Třinec - Vedení extraligových hokejistů Třince dnes potvrdilo ve funkci nového trenéra Pavla Marka, který povede tým do konce sezony místo odvolaného Antonína Stavjani. Jeho asistentem byl jmenován Břetislav Kopřiva, jenž se na lavičku Ocelářů vrací od místní juniorky.

K výměně trenérů klub přikročil po úterní domácí prohře s Plzní, která Ocelářům výrazně znesnadnila postup do play off. Mužstvo má před posledním kolem základní části na jedenácté České Budějovice sice jednobodový náskok, ale hraje na ledě Vítkovic, které ještě usilují o přímý postup do čtvrtfinále.

Šestačtyřicetiletý Stavjaňa s třineckým celkem prohrál posledních pět zápasů. "Dnes s ním jednal viceprezident klubu Jan Czudek a dohodli se na tom, že by měl z klubu odejít. V případě asistentů Jiřího Juříka a Aleše Macha je v řešení, zda nepřejdou na jiné posty v klubu. To zatím není jisté," řekl mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Sportovní ředitel Marek i Kopřiva už s trénováním třineckých hokejistů mají své zkušenosti. Naposledy se u vesla vystřídali v uplynulé sezoně, kdy odvolaného Marka předloni v prosinci nahradil právě Kopřiva a s týmem pak díky výhře v posledním kole základní části na Spartě postoupil do play off. Kopřiva však po sezoně musel přepustit místo Stavjaňovi. Nový trenérský pár už povede dnešní dopolední trénink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články