Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hokejisty Třince posílil obránce Platil

Třinec/Plzeň - Obránce Jan Platil se stal novou posilou hokejistů Třince. Šestadvacetiletý kladenský odchovanec, který na začátku listopadu předčasně skončil v ruském Čeljabinsku, se s Oceláři dohodl na smlouvě do konce této sezony. Platil nastoupil hned v dnešním utkání na ledě Plzně, a v české extralize tak hrál poprvé od sezony 1999/2000, kdy se devětkrát objevil v sestavě Kladna. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Účastník mistrovství světa 2007 v Moskvě odešel z Kladna už v sedmnácti letech do zámoří, kde hrál tři roky juniorskou OHL za Barrie Colts a pak se další tři sezony marně snažil dostat z farmy v Binghamtonu z nižší AHL do NHL do celku Ottawy, která jej draftovala v roce 2001 v sedmém kole.

V roce 2006 se Platil rozhodl pro návrat do Evropy, kde nejdříve oblékl dres finského klubu Lukko Rauma, v průběhu sezony pak zamířil do CSKA Moskva. Další sezonu působil v odlehlé asijské části Ruska v Chabarovsku a před sezonou 2008/09 při přechodu ruské nejvyšší soutěže na Kontinentální ligu přestoupil do Čeljabinsku.

V Traktoru měl tvrdý zadák smlouvu až do konce sezony, ale trenér Andrej Nazarov a vedení se s ním rozloučili předčasně. Ve 20 zápasech této sezony KHL si Platil připsal čtyři asistence a nasbíral 64 trestných minut. Právě časté vylučování a potyčky označili zástupci Čeljabinsku jako důvod Platilova konce v klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články