Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejisty povede Gulaš. V Plzni bude reprezentace čelit Finům

Těžkým duelem proti Finsku vstoupí do Channel One Cupu čeští hokejisté. Do duelu hraného v Plzni reprezentaci povede coby kapitán Milan Gulaš. Ještě před začátkem zápasu budou představeni divákům noví členové Síně slávy. Přímý přenos sledujte od 18:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Roman Will na tréninku české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V brance bude podle očekávání Roman Will, roli kapitána si na domácím stadionu bude moci vychutnat třiatřicetiletý Gulaš, jasně nejlepší střelec i nejproduktivnější hráč této extraligové sezony.

I díky domluvě s koučem Milošem Říhou, podle níž nepocestuje následně do Moskvy k dalším zápasům turnaje. "To 'céčko' člověka samozřejmě potěší, navíc tady v Plzni," netajil se svou radostí Gulaš. Jeho spoluhráči v elitní formaci budou Tomáš Filippi a Martin Zaťovič.

"Pro Milana bude krásné zahrát si doma. Reprezentaci si už osahal, má chuť, jdeme podle domluvy. A on je hráč, který se umí přizpůsobit. Je ve formě a dostal tady vedle sebe hráče, kteří mu budou umět vyhovět i nahrát," řekl asistent trenéra Robert Reichel s tím, že kapitána pro zbývající dva zápasy prozradí realizační tým až později.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová reprezentace se v Plzni připravuje na Channel One Cup

Trenér Seveřanů Jukka Jalonen povolal na druhou akci sezony šest mistrů světa z letošního šampionátu na Slovensku, ale také osm nováčků. Finové se během čtyř dnů představí v Plzni, Moskvě a díky utkání pod širým nebem v neděli také v Petrohradu.

"S Finy to bude to podobné jako na Karjale. Viděl jsem tady v Plzni jejich trénink; velké nasazení, výborně bruslí, půjdou po nás po celém hřišti. Je tu patnáct kluků, co bylo už před měsícem na prvním turnaji. A ti vědí, co čekat, takže nehraje roli, jestli jsme doma, nebo venku. Samozřejmě že chceme vyhrát, bude plný stadion, máme těžkého soupeře, ale půjdeme si za tím," ujistil Reichel.

Loni skončili Češi ve stejném turnaji poslední, čtvrtí, když po velkém obratu porazili v nájezdech právě pouze Finy. Následovaly výhra a porážka na turnajích EHT, poslední vzájemný souboj se pak odehrál před měsícem na Karjale - v Helsinkách se český výběr opět radoval po nájezdech díky vítěznému pokusu Jakuba Krejčíka.

Předpokládaná sestava ČR: Will (Hrubec) - Šustr, Jeřábek, Moravčík, Krejčík, Mozík, Klok, Pyrochta, Hrbas - Gulaš, Filippi, Zaťovič - Jaškin, Sedlák, Nestrašil - Tomášek, Horák, Sekáč - Lenc, Rousek, Beránek.

"Myslím, že potenciálně by naše mužstvo tady mělo být silnější, ale ten první zápas nám napoví víc. Očekávám, že nás všichni už budou brát trochu vážněji. Myslím, že po mistrovství světa a prvním turnaji této sezony už se na to soupeři zaměří. Navíc hrajeme doma, kde to budeme muset trochu otevřít, naproti tomu Finové to tady trochu zavřou. Ten první zápas pro nás bude každopádně důležitý," řekl Říha.

"Je určitě fajn navazovat na úspěšný turnaj, rozhodně je to lepší, než kdybychom místo tří výher měli na kontě tři porážky a cítili, že už musíme uspět. Čekám od Finů to co vždycky. Jsou rychlí bruslaři, hodně napadají a umí být nepříjemní. Myslím, že stejně tomu bude i zítra. U Finů se ten styl moc nemění. Minule jsme na to recept našli, tak doufám, že nám to půjde minimálně stejně i tentokrát," řekl útočník Andrej Nestrašil.

"Rusové i Švédové teď mají podle mého silnější soupisky. Neznamená to ale, že my bychom se z toho nějak stresovali. Švédové mají navíc asi jedenáct hráčů z KHL, kteří na Karjale nebyli. Sborná měla minule ne přímo béčkový tým, protože tam béčkoví hráči nejsou, ale teď jede spousta hráčů z CSKA i Petrohradu. Budou určitě silnější, navíc hrají doma a na tom domácím turnaji si dávají vždy hodně záležet," připomněl Nestrašil.

Ještě před úvodním buly budou zaplněnému hledišti představeni nově přijatí členové Síně slávy Jiří Šlégr, Radoslav Svoboda a masér Miroslav Martínek. Omluvil se jen Milan Hejduk, který žije v USA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články