Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejisty Mladé Boleslavi už nepovede kouč Jeřábek

Mladá Boleslav - Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi již nepovede jako hlavní trenér Vladimír Jeřábek. Vedení aktuálně posledního týmu soutěže jej odvolalo. Mužstvo budou připravovat sportovní manažer Milan Hnilička a dosavadní asistent Vladimír Hiadlovský. Představitelé Bruslařského klubu se rozhodli Jeřábka odvolat kvůli postavení týmu v tabulce. Mladá Boleslav je po nedělním 12. kole poslední se ziskem devíti bodů a pasivním skóre 20:40.

Ilustrační foto

"Opět jsme na ocasu tabulky, s tím jsme ani v nejhorším letos nepočítali. Neměli jsme něco podobného v plánu, ale museli jsme něco udělat," uvedl Hnilička. Středočeši v letní přestávce angažovali řadu zkušených hráčů v čele s pětinásobným mistrem světa Davidem Výborným nebo elitním střelcem Jaroslavem Balaštíkem.

Mladé Boleslavi se nevydařil vstup do sezony, úvodních pět zápasů prohrála. Poté sice třikrát zvítězila, ale následovaly další tři porážky. V Ostravě navíc tým inkasoval osm branek, v neděli v Brně pět. "Obecně není herní projev Boleslavi takový, jaký bychom si představovali. Hlavně při venkovních zápasech. Inkasujeme poměrně hodně branek," řekl Hnilička, který věří, že hráči dokážou vývoj sezony otočit. "Věřím, že se naše systémová práce ukáže," podotkl bývalý úspěšný brankář.

Dvaapadesátiletý Jeřábek se stal prvním odvolaným trenérem v nové sezoně. Ve středočeském klubu vydržel jen krátce, na střídačku nastoupil 22. března, těsně před baráží. Poté, co se mu podařilo Mladou Boleslav zachránit v extralize, vstoupila automaticky v platnost opce na jeho služby. Hnilička s Hiadlovským, kteří byli s Jeřábkem na střídačce už při minulých zápasech, povedou premiérově Mladou Boleslav v úterý proti Karlovým Varům. Západočeši jsou na tom podobně jako Středočeši, také dosud získali jen devět bodů, ale odehráli o dva zápasy více.

Je nám líto, video expirovalo.
Změny na boleslavské lavičce
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články