Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejisty Mladé Boleslavi povede kouč Tlačil

Mladá Boleslav - Novým trenérem hokejistů Mladé Boleslavi se stal Jan Tlačil, jenž povede mužstvo s dosavadním asistentem Jiřím Šejbou. Padesátiletý Tlačil vedl v této sezoně tým z Českých Budějovic, ale na konci října byl odvolán. Po nedávném odvolání Vladimíra Čermáka vedl dva týdny jedenáctý tým extraligy dočasně sportovní manažer Luděk Bukač mladší. "Kdybychom věděli, že budeme hrát předkolo, nového trenéra nejspíš nesháníme. Momentálně je však šance na postup okolo dvaceti až třiceti procent a potřebujeme kouče, který se bude věnovat týmu stoprocentně. Přece jen, já mám v klubu na starosti mnoho jiných věcí," řekl klubovému webu Bukač.

V roli dočasného kouče získal s týmem ve čtyřech zápasech tři body. "Byl jsem spokojený s utkáními proti Litvínovu a v Českých Budějovicích. Zápasy s Vítkovicemi a Brnem ale nebyly v pořádku. Tým nestačil fyzicky," doplnil Bukač.

Luděk Bukač mladší:

"Jan Tlačil je pracovitý trenér a pomůže nám k tomu, abychom na tom byli po fyzické i herní stránce třeba jako na začátku sezony. Potřebujeme uhrát buď předkolo play-off, nebo horní příčky v play-out."

Jako hlavní kouč působil Tlačil v Mountfieldu České Budějovice od začátku ledna, kdy nahradil odvolaného slovenského trenéra Ernesta Bokroše, kterému předtím od začátku sezony dělal asistenta. Na jih Čech, kde už působil jako hlavní kouč dříve, se vrátil po působení v Rakousku, ve Francii a Švýcarsku, kde před příchodem do Českých Budějovic vedl Ambri/Piottu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články