Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Hokejisty Liberce bude trénovat Jelínek

Liberec - Hokejisty extraligového Liberce bude trénovat Marian Jelínek, který doposud působil v Plzni. Osmačtyřicetiletý kouč se s vedením Bílých Tygrů dohodl na podmínkách spolupráce, smlouvu by měl podepsat příští týden. "Vše podstatné jsme projednali a jsme dohodnuti. Smlouvu ale podepíšeme příští týden. Myslím si, že je to jen formální věc, ale více bych k tomu nyní nechtěl říkat," řekl liberecký generální manažer Ctibor Jech.

Jelínek na severu Čech nahradí Jiřího Kalouse, který by se měl stát asistentem Josefa Jandače na střídačce nováčka KHL Lva Praha. Angažmá Kalouse i Jandače, jenž tak opustí pražskou Spartu, však ještě oficiálně nebylo potvrzeno.

Liberec bude pro Jelínka druhým angažmá na postu hlavního trenéra. Plzeň vedl tři roky a letos se Západočechy postoupil do semifinále play-off. Ve všech třech ročnících ale Indiáni patřili mezi nejlepší týmy v základní části, kterou v roce 2010 vyhráli a letos skončili druzí. Loni tým skončil osmý, ale hlavně proto, že Plzeň přišla o 19 bodů za chybné registrace hráčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články