Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Hokejistou sezony je Dominik Hašek

Praha - Hokejisté mistrovských Pardubic ovládli dnešní slavnostní galavečer O2 extraligy "Hokejista sezony 2009/2010". Zástupci východočeského klubu převzali v pražském hotelu Hilton sedm trofejí, hned tři obdržel brankář Dominik Hašek. Hlavní strůjce triumfu Pardubic byl vyhlášen Hokejistou sezony, nejlepším hráčem play-off a převzal i cenu pro nejlepšího gólmana. Zejména díky nejstaršímu hráči soutěže překonaly Pardubice loňský úspěch hokejistů pražské Slavie, kteří získali pět trofejí.

"Člověka vždy potěší, když dostane nějakou cenu, zvlášť když jich je tolik," řekl novinářům Hašek, jenž v minulosti sbíral individuální ocenění v NHL. Mimo jiné šestkrát získal Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře a dvakrát Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče.

"Byl jsem dneska překvapený, protože jsem ani nevěděl, co se přesně bude vyhlašovat. Vážím si všech cen, nejvíc asi té pro nejlepšího hráče sezony. Je to velké ocenění. Myslel jsem, že to vyhraje Roman Červenka, který měl skvělou sezonu," uvedl pětačtyřicetiletý gólman, kterého potěšilo, že mu jednu z cen předal legendární žokej Josef Váňa.

Vedle pětačtyřicetiletého Haška byl oceněn i trenér Václav Sýkora, obránce Jakub Nakládal a cenu pro nejslušnějšího hráče soutěže získal Rastislav Špirko. Eaton opět symbolicky převzal i pohár určený pro extraligového mistra.

Tři trofeje si odnesli zástupci Plzně. Kapitán Indiánů Martin Straka byl podruhé za sebou zvolen Sympaťákem extraligy a Mark Bomersback nejlepším nováčkem. Západočeši také jako první tým v historii oficiálně převzali Pohár prezidenta hokejového svazu určený pro vítěze základní části.

Dvakrát přišel na podium slávistický útočník Roman Červenka. Se 73 kanadskými body nejproduktivnější hráč extraligy byl zároveň nejčastěji vyhlašovaným mužem zápasu. Nejlepším střelcem ligy byl s 34 góly Petr Ton ze Sparty. Nejlepším rozhodčím se stal čárový sudí Petr Blümel a Zlatou helmu za nejlepší akci sezony převzal brněnský brankář Sasu Hovi.

Výsledky ankety Hokejista sezony 2009/2010

Hokejista sezony: Dominik Hašek (HC Eaton Pardubice)

Nejlepší hráč play-off: Dominik Hašek (HC Eaton Pardubice)

Nejlepší trenér: Václav Sýkora (HC Eaton Pardubice)

Nejlepší brankář: Dominik Hašek (HC Eaton Pardubice)

Nejlepší obránce: Jakub Nakládal (HC Eaton Pardubice)

Nejlepší střelec: Petr Ton (HC Sparta Praha)

Nejproduktivnější hráč: Roman Červenka (HC Slavia Praha)

Nejlepší hráč utkání: Roman Červenka (HC Slavia Praha)

Nejlepší nováček: Mark Bomersback (HC Plzeň 1929)

Zlatá helma Sencor: Sasu Hovi (HC Kometa Brno)

Nejslušnější hráč: Rastislav Špirko (HC Eaton Pardubice)

Sympaťák extraligy: Martin Straka (HC Plzeň 1929)

Nejlepší rozhodčí: Petr Blümel

Pohár prezidenta ČSLH - vítěz základní části: HC Plzeň 1929

Mistr České republiky: HC Eaton Pardubice

Vítěz 1. ligy: KLH Chomutov

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články