Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejistky zahájí v Klotenu sezonu završenou domácím MS. V kádru je sedm hráček ze zámoří

Sezona s domácím vrcholem startuje. České hokejistky čeká od čtvrtka ve Švýcarsku první turnaj v sezoně, na jejímž konci se představí na domácím mistrovství světa. V Klotenu odstartuje čtyřdílný seriál Women's Euro Hockey Tour a svěřenkyně trenérky Carly MacLeodové se na něm postupně utkají s Finskem, Švýcarskem a Švédskem. Všechna utkání sledujte na ČT sport Plus, ten první ve čtvrtek od 15:25 proti Finsku.

Daniela Pejšová oslavuje se spoluhráčkami rozhodující čtvrtfinálový gól proti Německu
zdroj: IIHF

"Těším se, protože se budeme potkávat s týmy, se kterými jsme už hrály. Je to takový letní turnaj. Je dobré se vidět s ostatními a porovnat, jak na tom jsme," uvedla na webu Českého hokeje Klára Hymlárová. Pětadvacetiletá útočnice je v kádru jednou ze sedmi hráček, které aktuálně působí v zámořské soutěži PWHL, obdobě mužské NHL.

Češky do Klotenu odletěly v pondělí, v úterý a ve středu budou trénovat, a poté odehrají tři zápasy ve třech dnech. "Je to krátký program, takže tam není moc čas na dva tréninky a je to takové volnější. Je to v létě a nemyslím si, že úplně všechny hráčky byly na ledě nebo hrály nějaké zápasy. Věřím ale, že každý bude přichystaný a bude chtít vyhrát," podotkla Hymlárová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
České hokejistky zahájily první přípravný kemp v nové sezoně

Nadcházející sezona je pro české hokejistky mimořádná, v dubnu je totiž čeká světový šampionát v Českých Budějovicích. "V hlavách to ještě nemáme. Víme, že vrchol sezony bude v Česku, ale zatím na to nějak nemyslíme. Víme, jaký bude letos konec, a opravdu se na to těšíme," dodala Hymlárová.

Česká nominace:

Brankářky: Klára Peslarová (bez angažmá), Michaela Hesová (Dartmouth University/USA), Aneta Šenková (Kingston Juniors/Kan.).

Obránkyně: Sára Čajanová (Brynäs IF/Švéd.), Tereza Radová (Leksand IF/Švéd.), Daniela Pejšová (PWHL Boston/USA), Aneta Tejralová (PWHL Ottawa/Kan.), Andrea Trnková (Renssleaer Polytech/ USA), Karolína Kosinová, Anna Vaníčková (obě bez angažmá).

Útočnice: Denisa Křížová, Klára Hymlárová (obě PWHL Minnesota/USA), Tereza Vanišová, Kateřina Mrázová (obě PWHL Ottawa/Kan.), Tereza Pišteková, Tereza Plosová (obě Djurgardens IF/Švéd.), Adéla Šapovalivová, Vendula Přibylová (obě MoDo Hockey/Švéd.), Barbora Juříčková (HPK Naiset/Fin.), Michaela Pejzlová (Ambrì-Piotta Girls/Švýc.), Noemi Neubauerová (PWHL Toronto/Kan.), Anežka Čabelová (RHA Kelowna/Kan.), Natálie Mlýnková (University of Minnesota/USA).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články