Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Hokejistky v domácí premiéře v EHT rozstřílely Německo 7:1

České hokejistky vstoupily úspěšně do prvního domácího turnaje Euro Hockey Tour. V Liberci porazily Německo 7:1. Pod vysoké vítězství svěřenkyň trenérky Carly MacLeodové se dvěma góly podepsala Adéla Šapovalilová. Přímý přenos utkání Česko – Finsko sledujte v pátek od 17:55 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo – Česko

Držitelky bronzu z posledních dvou světových šampionátů vyhrály všechny tři třetiny. V polovině úvodního dějství se prosadily krátce po sobě Tereza Vanišová a Tereza Plosová. V nástupu do druhé části zvýšila Michaela Pejzlová.

Pak se poprvé prosadila Šapovalilová, Hanna Amortová sice odmazala nulu na kontě Němek, ale Šapovalilová ještě před druhou přestávkou vrátila domácímu výběru čtyřbrankový náskok.

Ve třetí části ho ještě zvýraznily Daniela Pejšová a Lucie Gruntová. "Myslím si, že to pro nás byl velmi dobrý start," uvedla na webu Českého hokeje trenérka MacLeodová.

"Holky se těšily na to, že budou hrát na domácí půdě, a publikum je celý zápas hnalo za vítězstvím. Velmi se mi líbila naše hra směrem dopředu, dařilo se nám využívat šance a věřím, že postupně s turnajem porostou i výkony týmu," dodala kanadská šéfka střídačky.

Ve druhém utkání Finky zdolaly Švýcarky 3:1. Právě proti finskému výběru nastoupí Češky v pátek pod Ještědem k dalšímu utkání.

Euro Hockey Tour žen v Liberci:

Česko – Německo 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
Branky: 32. a 37. Šapovalivová, 10. Vanišová, 11. Plosová, 21. Pejzlová, 45. Pejšová, 57. Gruntová – 34. Amortová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články