Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Hokejistky si o páté místo na MS nezahrají, s Japonkami prohrály 2:3

Po nedělním smolném vyřazení ve čtvrtfinále s Finkami se českým hokejistkám nezadařilo na mistrovství světa ani v následném utkání s Japonkami. V kanadském Calgary s nimi prohrály 2:3 a na turnaji končí. Přišly tak o možnost posunout se do elitní skupiny A na příštím šampionátu. Japonky čeká zápas o páté místo proti Ruskám, jimž se stejným výsledkem podařilo zdolat Němky.

Klára Peslarová
zdroj: twitter.com/narodnitymzen

Zatímco v duelu v základní skupině Češky dominovaly a zvítězily před týdnem 4:0, tentokrát tahaly za kratší konec. "Myslím si, že ony byly tím stejným týmem, ale my jsme nepodaly svůj nejlepší možný výkon," uvedla Alena Mills.

Je nám líto, video expirovalo.
České hokejistky padly na MS s Japonkami

Na konci 14. minuty otevřela v přesilovce skóre Hanae Kubová. Už o tři minuty později sice Dominika Lásková dorážkou dostala puk za brankovou čáru, po trenérské výzvě ze strany japonské střídačky však gól nebyl uznán kvůli kontaktu s brankářkou.

České hokejistky vyslaly během celého zápasu na Nanu Fudžimotovou celkem 33 střel, ale v souladu s pravidly se dočkaly úspěchu až ve 25. minutě, kdy vyrovnala Alena Mills. Ještě před druhou přestávkou ovšem vrátila díky další využité početní výhodě vedení na stranu Japonek Rui Ukitaová. V následném oslabení trefila Kateřina Mrázová tyč.

"Víme, jak moc jsou Japonky rychlé a že je třeba s nimi bruslit. Myslím si však, že jsme měly na své straně až příliš mnoho oslabení, a soupeřky z toho těžily," podotkla Mrázová.

Osm minut před koncem zazvonily na brankovou konstrukci krátce po sobě Michaela Pejzlová a Lásková. Místo vyrovnání ale v čase 58:02 zvýšila Akane Šigaová. Už za 43 sekund sice dokázala při power-play v českém podání odpovědět Daniela Pejšová, nicméně na vyrovnání už svěřenkyně kouče Tomáše Paciny nedosáhly.

"Japonky si výhru zasloužily. Včera prohrály čtvrtfinále s Američankami 2:10, ale dnes do toho znovu vlétly naplno a byly na zápas lépe připravené. Ale to je život, takový je hokejový turnaj, jakékoli výmluvy stranou. Japonky byly prostě lepší," připustil Pacina.

Česko - Japonsko 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Mills (Tejralová, Křížová), 59. Pejšová (Mills, Přibylová) - 14. Kubová (Aoi Šigaová, A. Toková), 37. Ukitaová (Koikeová, Hosojamadová), 59. Akane Šigaová. Rozhodčí: Senuková (Kan.), Jermaková - Mochovová (obě Rus.), Heikkinenová (Fin.). Vyloučení: 6:2. Využití: 0:2. Bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články